Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Augusztus 10. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: STOP

Több mint száz napig ömlött a szenny - közeleg a vége?

Több mint száz napig ömlött a szenny - közeleg a vége?

Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült "bedugaszolni" az olajkutat, amely a Mexikói-öbölben már több mint száz napja ontja magából az olajat, s az amerikai illetékesek derűlátóan nyilatkoznak az emberiség eddigi legnagyobb olajkatasz

Hatalmas mennyiségű nehéziszapot öntöttek a több mint száz napja felrobbant Deepwater Horizon olajfúró sziget alatti olajkútba, majd cementtel lefojtották a nyílást. A speciális cement megszilárdult, s Thad Allen, az amerikai szövetségi katasztrófa-elhárítási műveletek parancsnoka azt mondta, hogy a megfékezési munkálatban ez mérföldkőnek tekinthető, s bár még nem jelenti a folyamat végét, biztosíték arra, hogy az olaj tovább ne szennyezhesse a környezetet.


Thad Allen azt a javaslatot tette, hogy a British Petroleum még egyszer ismételje meg a fenékelfojtást a tökéletes biztonság érdekében.


Noha a becementezéssel megszűnt az olajkiömlés, és a tenger megtisztítása is nagy erőkkel folyik, a kiömlött csaknem 5 millió hordónyi nyers olaj mintegy negyede a tengerben vagy annak közvetlenül a felszínén marad, és sok év, mire lassan eltűnhet - olvasható az amerikai kormány jelentésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt