Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Augusztus 09. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Több mint százezren mentek a hívó szóra

Több mint százezren mentek a hívó szóra

Több mint százezren látogattak el a hétvégi Nagy-Kurultáj törzsi gyűlésre. A bugaci rendezvény célja a rokoni kapcsolatok erősítése volt az ázsiai, anatóliai, Kaukázus-vidéki népekkel. A gyűlésre 12 országból 190 fős delegáció é

Hosszú sor állt az Ősök sátra előtt, ahol egy lékelésén átesett honfoglalás kori férfi koponyáját is kiállították az arc rekonstrukciójával együtt.

A bugaci pusztában 12 ázsiai ország küldöttei ápolták a rokoni kapcsolatokat a magyarokkal. A szervezők abban bíznak, hogy a törzsi gyűlés az év hátralévő hónapjaiban is fellendíti a Kiskunság idegenforgalmát.

- Nagyon nagy jelentősége vannak ennek a rendezvénynek, hiszen az elmúlt időszakban visszaestek a turisztikai mutatók. A rendezvény nemcsak az országból, hanem egész Európából idevonzotta az emberek figyelmét - jelentette ki Szabó László főszervező, Bugac polgármestere.


A rendezvény a Kurultáj szertűzzel zárul, amely körül a résztvevők várhatóan megfogadják: két év múlva újra találkoznak.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.