Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 25. 14:31, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Több tízezer bicikli lendült a magasba

Több tízezer bicikli lendült a magasba

A szervezők szerint körülbelül 35 ezren vettek részt a Critical Mass elnevezésű kerékpáros megmozduláson szombaton Budapesten. A résztvevők este 6 órakor fejezték be útjukat, és emelték magasba kerékpárjaikat.

Mint ismert, a Kritikus Tömeg elnevezésű kerékpáros felvonulás az egyik legnagyobb civil esemény Budapesten. A cél az, hogy minél több ember kapjon kedvet a kerékpáros közlekedéshez és az esemény másnapján is azzal menjen munkába vagy iskolába.


A rendezvényt Robert Milders, a Holland Királyság nagykövete nyitotta meg. A kerékpárosok délután három órakor indultak el a Lánchídról, és este 6 óra körül érkeztek meg a Petőfi-csarnok melletti Nagyrétre. A résztvevők itt emelték magasba a biciklijüket is - tudta meg a Független Hírügynökség László Jánostól, a Magyar Kerékpárosklub elnökétől.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket