Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Október 10. 09:58, szerda | Külföld
Forrás: Fehér Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Többen meghaltak és eltűntek Mallorcán esőzések okozta áradások miatt

Többen meghaltak és eltűntek Mallorcán esőzések okozta áradások miatt

Legkevesebben öten meghaltak, és többen eltűntek a spanyolországi Mallorca szigetén a hirtelen jött heves esőzések okozta erős áradások miatt szerdára virradó éjjel.

Az özönvízszerű felhőszakadás a sziget keleti részét, elsősorban Sant Llorenç des Cardassar települést érintette, az áldozatok közül négyen ennek a falunak a lakosai voltak.

Mateu Puigrós polgármester az Antena3 televízió reggeli műsorában elmondta: kedden késő délután kezdett zuhogni, és akkor még senki sem gondolta, hogy ilyen komoly áradásokat okozhat.

Megerősítette: öten veszítették életüket, öten eltűntek. 25 embert kellett kimenteni az éjszaka folyamán, és hárman kerültek kórházba.

Csaknem százan töltötték az éjszakát a közeli város, Manacor sportközpontjában, és több más ideiglenes szálláshelyet is megnyitottak azoknak, akiknek lakhelyét elárasztották vagy megközelíthetetlenné tették a megduzzadt és kiöntött folyók, patakok, amelyek erejét mutatja, hogy járműveket sodortak el.

A mallorcai helyi kormányzat arról is tájékoztatott, hogy kilenc autóutat le kellett zárni a szigeten.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő Twitter-oldalán közzétett reggeli bejegyzésében szolidaritását fejezte ki a "tragikus áradások" halálos áldozatai és minden érintett hozzátartozója felé.

A szigeten zajló mentésben a katonaság is közreműködik.

Címkék: eső, Mallorca, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.