Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 07. 09:15, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Többet fűtöttünk

Többet fűtöttünk

Nem fogadta kegyeibe az időjárás az elmúlt év utolsó három hónapjában fűtés szempontjából a fogyasztókat. Bár november első három hetében szokatlanul enyhe volt az idő, az októberi hideg és a sokéves átlag alatt teljesítő december

Tavaly már szeptember 30-án megkezdődött Győrben a távfűtés és októberben is minden nap fűteni kellett, amire évtizedek óta nem volt példa a városban. November első fele hozott a szokásosnál magasabb hőmérsékletet, ám ez is csak a hónap végig tartott, decemberben ismét magasabb fokozatra kellett állítani a fűtőtesteket. A fokozott igényt a hőszolgáltató is érzékelte.

A jól szigetelt, korszerű fűtéssel rendelkező lakásokban kevésbé látszik majd a számlán a fűtési többlet. A szolgáltató adatai is mutatják: ezekben az ingatlanokban a hőenergia-megtakarítás 30-50 százalék között mozog. További információ a fogyasztók számára, hogy a kormány április 30-ig meghosszabbította a gázfogyasztás és távhőfelhasználás szociális támogatását. Aki tehát a múlt év végéig jogosult volt erre a kedvezményre, automatikusan továbbra is megkapja azt. Győrben a 24 ezer távhővel ellátott háztartásból 5 380 örülhet a támogatás fenntartásának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.