Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2011. Február 17. 14:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Többmilliós értékek tűntek el a nemzeti galériából

Többmilliós értékek tűntek el a nemzeti galériából

Elloptak két kőfaragványt a Magyar Nemzeti Galériából, az intézményben belső vizsgálat indult. A kőfaragványok – amelyek becsült értéke darabonként megközelíti az ötmillió forintot – a galéria állandó kiállításáról tűntek

A nemzeti galéria munkatársai szerda kora délután vették észre, hogy az állandó kiállításról eltűnt a két kőfaragvány.

Csák Ferenc, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója elmondta: „Mivel külső behatolási nyom nem volt tapasztalható, valószínűleg nyitvatartási időben történt az esemény.” Hozzátette: „Meg kell vizsgálnunk azt is, hogy esetleg a belső ellenőrzés kimutat-e olyan jeleket, ami nem külső elkövetőkre utal.”

A főigazgató belső vizsgálatot rendelt el, ami arra is kiterjed, hogy hogyan lehet a biztonságtechnikát és a teremőrséget tovább erősíteni a múzeumban.

A 13. században alapított jáki templomból származó homokkő vállpárkánytöredéknek és a kiállított márvány kőlemez részletének becsült értéke darabonként ötmillió forint.

Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyletese elmondta: „A Magyar Nemzeti Galéria együttműködik a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, az ott készült felvételeket, kamerák által rögzített képeket a galéria át fogja adni a Budapesti Rendőr-főkapitányság számára, és természetesen segíteni fogják a munkánkat, így őszintén remélem, hogy minél hamarabb sikeresen, eredménnyel fogjuk tudni befejezni az eljárást.”

A rendőrség ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.