Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2023. November 10. 07:13, péntek | Helyi

Többnemzeti országos hadgyakorlat van folyamatban

Többnemzeti országos hadgyakorlat van folyamatban

A Magyar Honvédség „Adaptive Hussars 23” elnevezéssel, a NATO erők részvételével többnemzeti országos hadgyakorlatot tart 2023 novemberében, melynek célja az ország védelmi képességeinek tesztelése.

A nemzetközi gyakorlat keretében az ország számos helyszínén, november 26-ig a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta; az Adaptive Hussars 23 a drasztikusan romló biztonsági helyzetben lehetőséget teremt a magyar haderő ütőképességének erősítése, egyúttal megmutatja, hogy Magyarország megbízható tagja a Szövetségnek, a Székesfehérváron felállított NATO parancsnokság, valamint a Magyarországon települt NATO harccsoport hazánk kiemelt szerepét bizonyítja a keleti szárny vonatkozásában; védelmi kiadásaink pedig már jóval a vállalt határidő előtt elérték a GDP 2 százalékát.

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei – mintegy százötven fővel és negyvenöt haditechnikai eszközzel, három menetoszlopban – átcsoportosítást hajtottak végre Kecskemétre, Szolnokra és Pápára az Adaptive Hussars 23 elnevezésű, többnemzeti országos hadgyakorlat keretében november 5-én, vasárnap. – számolt be a honvedelem.hu.

Rankay Ayrton főhadnagy arról tájékoztatott, hogy az előretolt szárazföldi harccsoport kötelékében vesznek részt a feladatokban: „a gyakorlat következő fázisában átcsoportosítást hajtanak végre Tiszaroffra, és a vízi átkelést biztosítják. Az átkelést követően – a gyakorlat következő fázisában – az ország keleti részében fogunk feladatokat végrehajtani”.

A Magyar Honvédség idei legnagyobb gyakorlata során többek között az Alap Altiszti Felkészítésen résztvevő leendő altisztek, valamint az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred is átcsoportosítást hajtott végre.

Forrás: honvedelem.hu

Kép: honvedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 09:13, péntek | Helyi

Legyőzték a pécsieket a győri kosarasok

Tizenharmadik bajnoki győzelmével megszerezte az alapszakasz második helyét a Serco Uni Győr női kosárlabda csapata. Az egyetemisták ráadásul egyik nagy riválisukat, a pécsieket győzték le hazai pályán.

2024. Március 01. 08:12, péntek | Helyi

Postán is érkezhet a bevallási tervezet

Már csak három hétig, március 18-ig kérhető a személyijövedelemadó-bevallási tervezetek postázása.

2024. Március 01. 07:13, péntek | Helyi

Nincs szükség csodákra

Hogyan ápoljuk személyes kapcsolatainkat?

2024. Február 29. 09:13, csütörtök | Helyi

Idén is megóvják a kártevőktől a győri fákat

A Győr-Szol Zrt. az időjárásnak megfelelően február 29-én, csütörtökön, és március 1-jén, pénteken este 10 órától másnap hajnal 6 óráig tervezi a Győrben található utcai és parki fák permetezését.