Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2017. November 14. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: mti

Többnyire fizetéssel oldódnak meg az emberrablások

Többnyire fizetéssel oldódnak meg az emberrablások

Többnyire váltságdíjfizetéssel oldódnak meg az emberrablások - mondták szakértők a nigériai kalózok fogságából kiszabadult magyar tengerész esete kapcsán az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

A riporter kérdésére, hogy "mindig fizetés-e a vége", Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő annyit mondott, többnyire igen. Ritka a fegyveres szabadító akció, olcsóbb a fizetés - tette hozzá.

Teljesen felesleges keresni az elkövetőket, nem nagyon lehet megbízni a nigériai hatóságokban. Ezúttal vélhetően a kalóztámadással sújtott hajó német tulajdonosai miatt a német hatóságok tarthatták kézben a túszszabadító műveletet - jegyezte meg.

Végh József kriminálpszichológus elmondta: ilyen helyzetekben piaci alkudozás folyik a váltságdíjról. Hozzátette: létezik ENSZ-egyezmény, mely szerint az aláíró államok nem fizetnek. Megjegyezte ugyanakkor: "aztán valaki mégis fizet".

November 11-én jelentette be a Terrorelhárítási Központ, hogy kiszabadult és Budapestre érkezett a nigériai kalózok által október 21-én elrabolt magyar tengerész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba