Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Szeptember 25. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Tőkeinjekció a Malévnak

Tőkeinjekció a Malévnak

A kormány felhatalmazásával a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) pénteken 14,7 milliárd forint tőkeemelésre tett javaslatot a Malév közgyűlésének, amely ezt elfogadta – tudatta pénteken az MNV. A tőkeemelés nagyobb része – 9,4 milliár

A magyar kormány – figyelembe véve a Malév Zrt. örökölt pénzügyi helyzetét, felmérve az iparágat világszerte sújtó recesszió kedvezőtlen hatásait, köztük a kerozin drasztikus áremelkedését és az utasforgalom csökkenését – felhatalmazta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, hogy biztosítsa a légitársaság zavartalan működését – olvasható az MNV közleményében.

A pénteken folytatódott Malév-közgyűlésen a tőkehelyzet rendezésére az MNV Zrt. tett javaslatot, melyet a közgyűlés meg is szavazott. A tőkeemelés értéke, mely a 2009. évi beszámoló alapján törvényi kötelezettség volt, összesen 14,7 milliárd forint. Ebből 9,4 milliárd forint hitelkonverzió (tőke és kamatok), 5,3 milliárd forintos készpénz. A társaság likvid forrásainak megfelelő mértékű biztosítása érdekében az MNV Zrt. a fenti tranzakcióval egy időben újabb 5,7 milliárd forintos hitelt is nyújtott a társaságnak.

A Malév a tavalyi évet 24,4 milliárd hiánnyal zárta, tőkéje pedig körülbelül mínusz 14 milliárd, ezért a tulajdonos köteles helyreállítani a társaság tőkehelyzetét.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton