Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Szeptember 25. 07:21, szerda | Bulvár

Tom Hanks életműdíjat kap jövőre

Tom Hanks életműdíjat kap jövőre

A jövő januárban megrendezésre kerülő Golden Globe -gálán életműdíjat kap a színész.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) kedden jelentette be, hogy az Oscar-díjas színésznek és elismert producernek adja a Cecil B. DeMille-díjat. A 63 éves Hanks 1988-ban, a Segítség, felnőttem! című vígjátékban nyújtott játékáért kapta az első Gloden Globe-díját. A filmben tinédzsert játszott, aki egy nap felnőtt testben ébred.

1994-ben a Philadelphia, 1995-ben pedig a Forrest Gump című filmekért kapott Oscar- és Golden Globe-díjat is. Lorenzo Soria, a HFPA elnöke közleményében méltatta Hanks több mint három évtizedes gazdag filmes pályafutását. Mint fogalmazott: a képernyőn ugyanolyan magával ragadó, mint a kamera mögött, íróként, producerként és rendezőként.

A színész több mint 80 játékfilmben szerepelt, köztük a Szerelem hullámhosszán, a Számkivetett, a Terminál vagy a Ryan közlegény megmentése című mozikban, de az ő hangján szólalt meg Woody is a Toy Storyban.

2009-ben életműdíjjal jutalmazta az Amerikai Filmintézet, majd 2014-ben a Kennedy Centertől is megkapta a pályafutását elismerő díjat. Hankset a közönség hamarosan Mister Rogers egykori televíziós személyiség szerepében láthatja az A Beautiful Day in the Neighborhood című filmben.

A Cecil B. De Mille-díjat évente egy olyan színész, rendező vagy producer kapja, akinek jelentős hatása volt a filmiparra. A korábbi díjazottak között van Steven Spielberg, Meryl Streep, Oprah Winfrey, Jeff Bridges és Harrison Ford is.

A Golden Globe-gálát 2020. január 5-én rendezik meg Hollywoodban.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Getty images/Jon Kopaloff

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.