Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. December 05. 16:05, szerda | Belföld

Tömegesen mondhatnak fel a Tesconál karácsonyig egy rossz döntés miatt

Tömegesen mondhatnak fel a Tesconál karácsonyig egy rossz döntés miatt

A Tesco több mint 16 ezer embert foglalkoztat Magyarországon, most mégis egy olyan vállalati döntést hoztak, amellyel a dolgozók több mint fele rosszul járhat.

A Magyar Idők hétfői számában szakszervezeti forrásokra hivatkozva azt írta, a Tescónál az átszervezés során az eddig külön munkaköröknek számító friss árut, szárazárut, illetve a zöldségáru-termékekért felelős árufeltöltők feladatait összevonják, helyette egy új munkakör jön létre.

Az áruházi munkatársi munkakörbe kerülő dolgozóknak ezután a napi munkavégzésük során az eddigi egy helyett mindhárom területen korlátlanul rendelkezésre kell állniuk, és nem a jogszabályban jelenleg szabályozott, évente 44 napot megengedő átirányítás mentén látják majd el a feladatokat.

A Magyar Idők a Tesco-Globál Áruházak Zrt.-től nem kapott választ az átszervezéssel kapcsolatos kérdésére. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a lapnak azt mondta, őket sem a munkaadó, hanem a dolgozók értesítették a drasztikus lépésről, de később a cég képviselője is megerősítette, hogy a döntés megszületett.

"Mivel egyébként is kevés az áruházakban az árufeltöltő, akiknek jellemzően magas a túlóraszámuk, nagy a fluktuáció a területen, a várhatóan nagyon erős decemberi forgalomban elbizonytalanítják az egész éves hajtásban mostanra kimerült dolgozókat." - vélte Bubenkó Csaba.

Mint mondta, a munkaköri átszervezés az általános dolgozói várakozások szerint újabb megterhelést jelent majd a meglévő munkatársaknak, ezért - mivel más, jobban fizető láncoknál is szükség van pluszmunkaerőre - többekben máris felmerült a munkahelyváltás gondolata.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Krizsán Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.