Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Február 17. 07:14, hétfő | Külföld

Tömegmészárlás Kamerunban, 14 gyereket öltek meg

Tömegmészárlás Kamerunban, 14 gyereket öltek meg

Ismeretlen fegyveresek meggyilkoltak 22 civilt - köztük 14 gyereket - Kamerunban, az angol anyanyelvűek lakta Északnyugati tartományban - közölte az ENSZ vasárnap.

A politikai ellenzék tagjai és helyi civil szervezetek azzal vádolják a kormányt és a hadsereget, hogy felelősek a pénteken történt tömeggyilkosságért. A hadsereg szóvivője visszautasította ezt.

Kamerunban az Északnyugati és a Délnyugati tartomány alkotja az angol nyelvű régiót, ahol szakadár csoportok küzdenek a biztonsági erőkkel egy független, angol nyelvű állam létrehozásáért Ambazónia néven.

Az országban korábban ismeretlen természetű konfliktus 2016-ban pattant ki, és 2017-ben vált fegyveressé. Az angol anyanyelvű kameruniak úgy érzik, a társadalom peremére szorultak a francia nyelvű közösséggel szemben. Régóta panaszkodnak arra, hogy másodrendű állampolgárokként kezelik őket.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra