Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 13. 06:20, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Tömegmészárlásra készült egy diák Budapesten

Tömegmészárlásra készült egy diák Budapesten

Tömegmészárlásra készült egyetemén vagy egy bevásárlóközpontban egy budapesti diák. S. Ábel akit a rendőrök még időben elfogtak, beismerte, hogy 22 embert akart megölni. A HavariaPress értesülései szerint a fiatalember az ELTE-re jár

A 22 éves egyetemistát csütörtökön délután, az utcán fogták el a BRFK nyomozói, miután olyan bűnügyi információkhoz jutottak, hogy a fiatal tömegmészárlásra készül. A fiatalember órákig tartó kihallgatásán, a hajnali órákban megtört, s beismerte, hogy valóban vérengzésre készült: 22 embert akart kivégezni, mert maga is ennyi idős, és minden élet egy szörnyű évét jelenti.

A diák rendelkezett egy 9 milliméteres Parabellum pisztollyal, melyet engedéllyel, sportcélokra tartott. A mészárlást a fegyverrel akarta elkövetni, majd utána magával is végezni akart - elmondása szerint. A nyomozók a fiatalember lakhelyén megtalálták a pisztolyt.

A diák lefoglalt laptopját megvizsgálva kiderült, hogy a fiatalember megszállottja volt az iskolai mészárlásoknak. Számtalan, ezzel a témával foglalkozó weboldalt találtak lementve számítógépén, melynek háttérképe is egy 1999-es iskolai mészárlásról készült felvétel volt. A fiatalember blogot vezetett az interneten, s egyik bejegyzésében ki is fejtette, mire készül.

A HavariaPress értesülései szerint a csütörtökön délután elfogott fiatalember tavaly ősszel már nagyon közel állt ahhoz, hogy tömegmészárlást hajtson végre. A nyomozóknak három esetről van tudomásuk, mikor a diák felfegyverkezve bement egy-egy bevásárlóközpontba, hogy ott vérengzést hajtson végre. Egy alkalommal az egyetemre is bevitte pisztolyát, de mint az első két esetben, ott sem vette végül elő a fegyvert.

A több emberen elkövetett emberölés előkészületével meggyanúsított diák őrizetben van, kezdeményezték előzetes letartóztatását.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.