Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Június 09. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Úton az álom

Úton az álom

Pénteken elkezdődött a kunszigeti bekötő út egy szakaszának felújítása, mely évek óra problémát jelent a településen.

Az aszfalt több helyen hiányos, mély kátyúk csúfítják - ezeket a részeket is orvosolják. Az útépítés nemcsak a faluban élők mindennapi közlekedését könnyíti meg, hanem annak az ide járó közel 1300 dolgozónak is, akik naponta ingáznak Kunszigetre.

Itt Kunsziget és Öttevény között valósul meg a jövőben az a több mint 144 millió forint értékű útfejlesztés, amely rég dédelgetett álma a virágzó településnek. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében a bekötőút 1,5 kilométeres szakaszát renoválják, több helyen a gyenge teherbírású szerkezetet építik át, 416 méteren süllyesztett szegélyt kap az érintett terület, átépítik a buszöblöket, de a burkolatmegerősítés és újraaszfaltozás is jelentős szerepet játszik a projektben. A beruházás nemcsak a településen élőknek fontos, hanem a faluba naponta ingázó mintegy 1300 munkavállalónak is, akik közül többen Győrből járnak Kunszigetre dolgozni.

A munkavállalókon túl a turizmus szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír az útépítés, hiszen a település fejlődése évek óta töretlen, és így az ide látogatók is könnyebben közelíthetik meg a Mosoni-Dunát, vagy a környező községeket. A munkatervek átadásával pénteken hivatalosan is elkezdődtek a kivitelezési munkálatok, amelyekkel a szakemberek várhatóan októberre teljesen elkészülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.