Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Január 12. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Tönkretenné a Sziget Fesztivált Budapest?

Tönkretenné a Sziget Fesztivált Budapest?

A fesztivál végét jelentené, ha valóban két és fél milliárd forintos közterület-használati díjat kellene fizetnie a Sziget Fesztiválnak. Ez csak félreértés lehet - ezt mondta a Népszavának Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető iga

Gerendai Károly elmondta: Csomós Miklós, a turizmusért felelős főpolgármester-helyettes decemberben jelezte neki, hogy a főváros közterület-használati díj kiszabásán gondolkozik. Ő akkor közölte, hogy ez az összeg kezelhetetlen számukra, és kereste a főpolgármestert is az ügyben, de nem kapott időpontot a találkozóra.

Gerendai Károly szerint a két és fél milliárd forintnak még a 10 százaléka is többszöröse annak, amit ki tudnának fizetni, miután az adózás utáni nyereségük 80 millió forint. A két és fél milliárdos közterület-használati díj Budapest idei évre vonatkozó költségvetési koncepciójában szerepel - olvasható a cikkben.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata