Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 04. 16:20, szombat | Helyi
Forrás: Handball.hu

Törleszthet spanyol riválisának a Győri Audi ETO a tavalyi vereségért

Törleszthet spanyol riválisának a Győri Audi ETO a tavalyi vereségért

A Győri Audi ETO-t tavaly az elődöntőben búcsúztató Itxako Navarra vár szombat este Görbicz Anitáékra.

Egy éve még legyintettünk a spanyol bajnokra, ma már félve készül ellene minden csapat. Tavaly az Itxako kellemetlen védekezésével európa élcsapatait képes volt megbénítani, idén folytatja korábbi menetelését. Tavaly az Itxako a Győrt a Bajnokok Ligája elődöntőjében fektette két vállra, majd csak a Larvik tudta megállítani a döntőben, idén pedig már a középdöntőben összekerült két korábbi ellenfelével. Győri oldalon viszont remélik, nem fog megismétlődni a 2011-es eredménysor.

Akkor 26-21-es vereséget szenvedett Spanyolországban, majd a visszavágón sem volt képes nyerni Begona Fernandezék ellen, 24-24-es döntetlennel búcsúzott a sorozattól és egy újabb álomtól, a BL-győzelemmel. A mostani Győr talán még a tavalyinál is eltökéltebb. Az új edző, Karl Erik Böhn felfrissítette a társaságot, idei produkciója alapján pedig három ETO-játékost, Lökét, Lundét és Lekicset is jelölték a világ legjobb játékosa címre. A két norvégnak a vb-cím miatt is kijárna az elismerés, de ami a világbajnokságról sokkal fontosabb, hogy Lundéék egyszer már legyőzték (30-22-re az elődöntőben) a spanyol válogatottat, azt a csapatot, amely kétharmad részben az Itxakora és annak taktikájára épült. A spanyoloknál ott lesz a keretben a télen Debrecenből érkezett Sopronyi Anett is, rajta kívül Cavaleiro, Zebic és Milenkovic új ember, de nincs ott az ellenfélnél Kurbanova, Turej, Soit és Stefani Gava kapus sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.