Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 08. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Törmelékhegy Adyváros szívében

Törmelékhegy Adyváros szívében

Lassan egy hónapja ismeretlen eredetű építési törmelékkupac csúfítja az egyik Kodály Zoltán úti buszmegállót.

A folyamatosan növekvő kupacra egy környéken lakó hívta fel a figyelmünket, ő fotót is készített arról, hogyan hordják hozzájuk az építési maradékot. A több mázsányi törmelékhegyben elbontott bitumen is van, ez pedig veszélyes hulladéknak minősül. Egyelőre nem sikerült kiderítenünk, ki felel az illegális szemetelésért.

Törmelékhegy, ott ahol aztán végképp nem számítanánk rá. Adyváros szívében, a Kodály Zoltán utca egyik buszmegállója mögött találtuk a csúf kupacot. Pontosabban nem is mi találtuk, hanem egy környékbeli lakó hívta fel rá a közvélemény figyelmét. Az idős úr le is fényképezte ahogy ide hordják a szemetet. Október közepe óta nő folyamatosan a törmelék hegy, mostanra már több mázsányi anyag került ide a forgalmas zöld területre. Az erre járók felháborítónak tartják, hogy bárki csak úgy elszórja a szemetét.

Azt hogy pontosan ki és honnan hordja ide az építési törmeléket egyelőre nem sikerült kiderítenünk. Az azonban biztos, hogy nem csak kavics és homok került a zöld területre. Egyre több felszedett bitumen is csúfítja a látványt. Ez pedig veszélyes hulladéknak számít. Vagyis a törmelékkupac gazdája nem csak illegálisan szemetel, hanem még a környezetet is súlyosan károsítja amiért eljárás indulhat ellene. Itt és most hívnánk fel a figyelmét minden illetékesnek, hogy az adyvárosiak nem kérnek a törmelékből, sőt azt szeretnék ha mielőbb eltűnne a szemük elől a csúnya kupac és aki a szemetelésért felelős azt pedig megbüntetnék. A történetnek természetesen folytatása következik, mostantól mi is figyelemmel kísérjük, hogy mikor tűnik el a lakótelep szégyenfoltja.

Címkék: Adyváros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?