Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Augusztus 28. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Törvényi szabályozást sürgetnek a vízimentők

Törvényi szabályozást sürgetnek a vízimentők

Törvényi szabályozást sürget a balatoni vízimentő-szolgálat vezetője, mert jelenleg tisztázatlan, hogy a tó körül ki és hogyan menthet. A szolgálat anyagi segítséget is vár, mert egyelőre csak egy darab speciális felszerelésű hajóju

 
Égési sérült egy vitorláson, combcsonttörés a vízisípályán - ezen a nyáron 20 olyan esethez is riasztották a Rupertet, amit korábban máshogy nem lehetett volna ellátni. Egyetlen egy ilyen sürgősségi mentőhajó azonban nem elég az egész Balatonra. Pénz viszont újabbakra nincs, és ezt is nehéz fenntartani. A vízi mentőknek még az előző kormány is tartozik hárommillió forinttal. A szakszolgálat most saját forrásaiból és támogatók segítségével működik, de vezetőjük szerint leginkább arra lenne szükségük, hogy a törvényi háttér rendeződjön.


Bagyó Sándor, a Magyarországi Vízimentők Szakszolgálatának elnöke elmondta: „legyen egyszer és mindenkorra világos, hogy ki, milyen feltételek mellett, milyen felszereltséggel, milyen humán háttérrel végezhet vízi mentést".


Nyaranta a Balatonnál az év többi időszakához képest 25 százalékkal több esethez riasztják a mentőket. A földi és a légimentés évek óta megoldott, az új törvény elfogadásával pedig biztossá és kiegyensúlyozottá válhat a vízi sürgősségi ellátás is.


(hírTV)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.