Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2010. Augusztus 28. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Törvényi szabályozást sürgetnek a vízimentők

Törvényi szabályozást sürgetnek a vízimentők

Törvényi szabályozást sürget a balatoni vízimentő-szolgálat vezetője, mert jelenleg tisztázatlan, hogy a tó körül ki és hogyan menthet. A szolgálat anyagi segítséget is vár, mert egyelőre csak egy darab speciális felszerelésű hajóju

 
Égési sérült egy vitorláson, combcsonttörés a vízisípályán - ezen a nyáron 20 olyan esethez is riasztották a Rupertet, amit korábban máshogy nem lehetett volna ellátni. Egyetlen egy ilyen sürgősségi mentőhajó azonban nem elég az egész Balatonra. Pénz viszont újabbakra nincs, és ezt is nehéz fenntartani. A vízi mentőknek még az előző kormány is tartozik hárommillió forinttal. A szakszolgálat most saját forrásaiból és támogatók segítségével működik, de vezetőjük szerint leginkább arra lenne szükségük, hogy a törvényi háttér rendeződjön.


Bagyó Sándor, a Magyarországi Vízimentők Szakszolgálatának elnöke elmondta: „legyen egyszer és mindenkorra világos, hogy ki, milyen feltételek mellett, milyen felszereltséggel, milyen humán háttérrel végezhet vízi mentést".


Nyaranta a Balatonnál az év többi időszakához képest 25 százalékkal több esethez riasztják a mentőket. A földi és a légimentés évek óta megoldott, az új törvény elfogadásával pedig biztossá és kiegyensúlyozottá válhat a vízi sürgősségi ellátás is.


(hírTV)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).

2024. Június 14. 09:56, péntek | Belföld

Orbán Viktor: a magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson

A magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson, a magyar emberek a békére szavaztak, és ez döntő érv volt a NATO-főtitkárral folytatott tárgyaláson

2024. Június 14. 09:55, péntek | Belföld

Az idén is meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.

2024. Június 14. 07:36, péntek | Belföld

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi Karácsony Gergely

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi a főváros egész területén Karácsony Gergely.