Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2016. Április 15. 12:27, péntek | Bulvár

Tovább dagad a Kiss László botrány

Tovább dagad a Kiss László botrány

Kiderült: nem is egy, hanem két nemi erőszak miatti ügyet tárgyalt a bíróság. E mellett szülők sora jelentkezik, hogy gyermekeik steroidot kaptak az edzéseken...

Mint ahogyan április 5-én már beszámoltunk róla, csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülésért ült börtönben az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László.

Az eset 1961-ben történt, a botrány azonban olyan hatalmas méreteket öltött napjainkban, hogy szinte minden média és közszereplő megszólalt már az ügyben.

Most kiderülni látszik az is, hogy ezekben az években nem ez volt az egyetlen eset, amit elkövetett az edző. S amíg az első vétségért 3 év letöltendő börtönbüntetést kapott, addig a másik esetnél 'bizonyítottság hiánya révén' felmentette őt a bíróság.

Ma érkezett:

A felröppent hír kapcsán egyre többen emelik fel a hangjukat múltbéli események miatt. Steroidok, bántalmazás, testi fenyítés és hasonló - nem éppen edzéshez való - viselkedési szabálytalanságok látnak napvilágot. Volt úszók, sportolók és szülők is nyilvánosan beszélnek az uszodában történt eseményekről.

És itt merül fel a kérdés:

Miért olyan fontos, hogy ma is beszéljünk olyan történésekről, melyek akár több tíz éve történtek? Milyen tanulságot és iránymutatást vonhatunk le azokból a folyamatokból, melyek azóta történtek?

Egyáltalán, hogy lehet az, hogy egy nemi erőszakot elkövető embert évekkel később akár díszpolgárrá avasanak?

Kinek és milyen módon felelőssége? Milyen következtetések, etikai viselkedési normák betartása szükséges egy példaértékű élet megteremtéséhez?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.