Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 18. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Tovább csökkent a házasulási kedv Győrben

Tovább csökkent a házasulási kedv Győrben

Évről évre kevesebb az esküvő, tavaly a statisztika elérte a mélypontot: csupán 557 párt adtak össze, ilyen alacsony számra az elmúlt 40 évben nem volt példa. A város anyakönyvvezetője mégis optimista, hiszen az elmúlt hétvégén rende

A szakemberek éppen emiatt optimisták, hiszen ez a szám valamivel több, mint egy évvel ezelőtti adat. A legkedveltebb időpontok most is a nyári szombatok, 2011-ben előreláthatólag augusztusban lesz a legtöbb menyegző. 2009. júliusa óta az azonos neműek is összeköthetik hivatalosan életüket, ilyen bejegyzett élettársi kapcsolatot mostanáig csupán két pár létesített.
Öröm az ürömben, hogy míg a házasságok csökkennek, a válások száma évek óta nem változik jelentősen Győrben. Átlagosan 350 pár dönt úgy, hogy külön folytatja, tavaly 342, azelőtt 362 frigyet bontottak szét. Az esküvők díja egyébként még nem változott: a Zichy palotában továbbra is ingyenes a ceremónia, a városháza díszterme 60 ezer forintba kerül. Külső helyszínre 34 ezer forintért megy az anyakönyvvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.