Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2011. Február 28. 15:35, hétfő | PR
Forrás: Matusz-Vad Zrt.

Tovább tart a Matusz-Vad Zrt. lendületes fejlődése

Tovább tart a Matusz-Vad Zrt. lendületes fejlődése

Kiváló eredménnyel, 6,47 milliárd forintos forgalommal zárta a Kisalföldi Presztízs Díjjal és Üzlet és Siker Minősített Vállalkozása címmel is kitüntetett Matusz-Vad Zrt. a 2010-es évet, ez jelentős, 19 százalékos növekedést jelent

A Matusz-Vad Zrt. két telephelye – Győr és Felsőtárkány – az előző évekhez hasonlóan kétharmad-egyharmad arányban járult hozzá az eredményekhez. A HoReCa (Hotels-Restaurants-Cafes) szektor kiszolgálására szakosodott cég 10 új, hűtőfelépítménnyel ellátott teherautóval bővítette autóparkját, ősszel pedig 16 ezer nm-es telket vásárolt a győri ipari parkban, ahol a közeljövőben új hűtőház építését tervezi. A beruházások mellett munkahelyteremtésre is sor került 2010-ben, 31%-kal nőtt a Matusz-Vad Zrt. által foglalkoztatottak száma.

Export tevékenység
2010-ben az export kiszállítások 54%-át a Matusz-Vad Zrt. szlovákiai értékesítése adta, míg az ausztriai szállítások 43,4, a tavaly decemberben indult romániai szállítások pedig 2,6%-kal részesedtek a külföldi piacok forgalmából.
Az éves 1,5 millió eurós szlovákiai forgalom kb. 75%-os növekedést jelent a 2009. évihez képest. Gépkocsipark-bővítésre, IT-fejlesztésre is sor került 2010-ben a Matusz-Vad Zrt. 250 állandó partnerrel rendelkező szlovák partnercégénél, s egy kelet-szlovákiai telephely építésének tervezését kezdte meg a vállalat.

A legnagyobb dinamizmust az export divízión belül 2010-ben is a Gastro-Genius brand alatt futó ausztriai kiszállítások mutatták 1,3 millió eurós árbevétellel, ezzel a 2009-es induló évihez képest több mint ötszörösére nőtt a forgalom, a rendszeres vásárlók száma háromszorosára emelkedett. A bécsi és burgenlandi térséget követően 2011-től a második legnagyobb osztrák városban, Grazban folytatódik a Matusz-Vad Zrt. ausztriai terjeszkedése, heti 2-3 szállítási nappal és külön erre a területre koncentráló munkacsoporttal.

Romániai terjeszkedését 2010 decemberében kezdte meg a Matusz-Vad Zrt., nagyváradi székhelyű Gastro-Plus S.R.L. leányvállalata révén – a magyarországival megegyező termékportfólióval és működési mechanizmusokkal, felsőtárkányi raktárbázisról történő ellátással - , első lépésben Arad, Temesvár és Nagyvárad, valamint ezen települések közvetlen vonzáskörzetének vendéglátói, gasztronómiai szektorában. A menedzsment hasonló léptékű piachódítást és forgalomnövekedést remél a Gastro-Plus S.R.L.-től, mint az osztrák terjeszkedés esetében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 14:32, péntek | PR

A faktoring előnyei az induló KKV-k számára

A kezdő vállalkozások számára komoly kihívást jelenthet a likviditás fenntartása, főként a gyakran tapasztalható hosszú fizetési határidők és a nem túl hatékony behajtási folyamatok miatt.

2024. Június 06. 11:08, csütörtök | PR

Györök Fesztivál a Magyar Médiaválogatottal

Május 4-én Györök Fesztivált tartottak a Somogy vármegyei Szőlősgyörökön

2024. Június 04. 10:39, kedd | PR

K&H: mennyiből utaznak a magyar turisták?

összesen 327 ezer forintból nyaralunk idén

2024. Május 30. 11:57, csütörtök | PR

Negyven százalékkal nőtt a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn résztvevők száma

pénzügyi csúcsteljesítménnyel rukkoltak elő a gyerekek