Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Február 28. 15:35, hétfő | PR
Forrás: Matusz-Vad Zrt.

Tovább tart a Matusz-Vad Zrt. lendületes fejlődése

Tovább tart a Matusz-Vad Zrt. lendületes fejlődése

Kiváló eredménnyel, 6,47 milliárd forintos forgalommal zárta a Kisalföldi Presztízs Díjjal és Üzlet és Siker Minősített Vállalkozása címmel is kitüntetett Matusz-Vad Zrt. a 2010-es évet, ez jelentős, 19 százalékos növekedést jelent

A Matusz-Vad Zrt. két telephelye – Győr és Felsőtárkány – az előző évekhez hasonlóan kétharmad-egyharmad arányban járult hozzá az eredményekhez. A HoReCa (Hotels-Restaurants-Cafes) szektor kiszolgálására szakosodott cég 10 új, hűtőfelépítménnyel ellátott teherautóval bővítette autóparkját, ősszel pedig 16 ezer nm-es telket vásárolt a győri ipari parkban, ahol a közeljövőben új hűtőház építését tervezi. A beruházások mellett munkahelyteremtésre is sor került 2010-ben, 31%-kal nőtt a Matusz-Vad Zrt. által foglalkoztatottak száma.

Export tevékenység
2010-ben az export kiszállítások 54%-át a Matusz-Vad Zrt. szlovákiai értékesítése adta, míg az ausztriai szállítások 43,4, a tavaly decemberben indult romániai szállítások pedig 2,6%-kal részesedtek a külföldi piacok forgalmából.
Az éves 1,5 millió eurós szlovákiai forgalom kb. 75%-os növekedést jelent a 2009. évihez képest. Gépkocsipark-bővítésre, IT-fejlesztésre is sor került 2010-ben a Matusz-Vad Zrt. 250 állandó partnerrel rendelkező szlovák partnercégénél, s egy kelet-szlovákiai telephely építésének tervezését kezdte meg a vállalat.

A legnagyobb dinamizmust az export divízión belül 2010-ben is a Gastro-Genius brand alatt futó ausztriai kiszállítások mutatták 1,3 millió eurós árbevétellel, ezzel a 2009-es induló évihez képest több mint ötszörösére nőtt a forgalom, a rendszeres vásárlók száma háromszorosára emelkedett. A bécsi és burgenlandi térséget követően 2011-től a második legnagyobb osztrák városban, Grazban folytatódik a Matusz-Vad Zrt. ausztriai terjeszkedése, heti 2-3 szállítási nappal és külön erre a területre koncentráló munkacsoporttal.

Romániai terjeszkedését 2010 decemberében kezdte meg a Matusz-Vad Zrt., nagyváradi székhelyű Gastro-Plus S.R.L. leányvállalata révén – a magyarországival megegyező termékportfólióval és működési mechanizmusokkal, felsőtárkányi raktárbázisról történő ellátással - , első lépésben Arad, Temesvár és Nagyvárad, valamint ezen települések közvetlen vonzáskörzetének vendéglátói, gasztronómiai szektorában. A menedzsment hasonló léptékű piachódítást és forgalomnövekedést remél a Gastro-Plus S.R.L.-től, mint az osztrák terjeszkedés esetében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 10:08, szombat | PR

A kompresszorok hazai szakértője: BTK Kft.

A kompresszorok, avagy gázsűrítők széles körben alkalmazott készülékek. Bár egyszerű feladatot látnak el, típusaik és alkalmazási lehetőségeik rendkívül sokszínűek.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.