Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 17. 07:15, szombat | Helyi

Továbbra is csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Továbbra is csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ.

Mint írják, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja a 23. héten határozott csökkenést mutatott.

A települések többségénél – így Békéscsabán, Budapesten, a főváros környéki agglomerációs településeken, továbbá Debrecenben, Egerben, Pécsett, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen – csökkenő tendencia látható.

Közölték azt is, hat településen – Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Tatabányán, Győrben és Szegeden – a tendencia stagnál, míg enyhe emelkedés mutatható ki Kaposváron és Salgótarjánban.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 17 helyszínen a "mérsékelt", három városban – Salgótarjánban, Nyíregyházán és Kaposváron – az "emelkedett", két városban – Békéscsabán és Egerben – pedig az "alacsony" kategóriába sorolható.

Címkék: győr, szennyvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.