Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 15. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó:MTI/Varga György

Továbbra is életveszélyben van a káptalanfai gyilkosságkor megsérült kisgyerek

Továbbra is életveszélyben van a káptalanfai gyilkosságkor megsérült kisgyerek

Továbbra is életveszélyes állapotban van a káptalanfai lövöldözésben megsérült kislány - tájékoztatta Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója hétfőn az MTI-t.

A Veszprém megyei településen egy 57 éves bécsi férfi múlt csütörtökön a tőle Káptalanfára hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál előbb szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság akkori közlése szerint a támadásban egy 52 éves férfi - az élettárs édesapja - a helyszínen meghalt. Az élettársat és hároméves húgát életveszélyes, míg édesanyjukat súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A mentők a helyszínen egy másik, hatéves kislányt is elláttak. Az elkövető a támadás után önmagával is végzett.

A hároméves kisgyereket - miután állapotát Veszprémben stabilizálták - életveszélyes koponyasérüléssel szállították át a győri kórházba, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitt 22 éves nőt, az elkövető élettársát továbbra is intenzív osztályon ápolják, de állapota már nem életveszélyes - közölte Káldy Zoltán orvosigazgató.

A lövöldözésben súlyosan sérült 40 éves édesanyjukat előbb a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban műtötték meg, ahonnan arc- és állcsont sebészeti műtétre Budapestre vitték - tájékoztatott Dávid Gyula, a veszprémi kórház főigazgatója. A Veszprém megyei hírportál (veol.hu) információi szerint a nő a hétvégén saját felelősségre elhagyhatta a kórházat, és visszatért a rokonokhoz Káptalanfára.

Az ügyben a rendőrség több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított eljárást - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni