Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 18. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Továbbra sincsenek könnyű helyzetben az építőiparban teljesítő vállalkozások

Továbbra sincsenek könnyű helyzetben az építőiparban teljesítő vállalkozások

Az elmúlt hónapban gyorsult az ágazat visszaesése, az előző évi adatokhoz viszonyítva mintegy 14%-os a veszteség.

A szerződéskötések is folyamatosan csökkenek, ezzel párhuzamosan viszont az árak igaz minimálisan, de növekednek.

Dolgoznak a szakemberek az egyik győri építkezésen. Kevés ilyet láthatunk városunkban is, az építőipar teljesítménye ugyanis tovább csökkent az elmúlt időszakban. A termelés júniusban csaknem 14 százalékkal esett vissza az előző év azonos szezonjához képest. Az első félévben például az épületek építésének volumene 8,2, az egyéb építményeké 11,3 százalékkal csökkent. A speciális szaképítési ágazat kimutatása pedig közel 16%-al maradt el a 2010-es év nyári adataihoz képest. A szakemberek szerint most csak azok a beruházások mennek, amelyeket állami vagy uniós forrásból valósítanak meg, egyéb fejlesztés csak elvétve látható, gyakorlatilag porosodnak az építőanyagok. Erről árulkodik az a tényező is, hogy míg az előző esztendőben több mint 680 milliárd forint volt a termelés értéke, addig 2011-ben csak 155 milliárd forintról beszélhetünk. És bár a fejlesztések csökkenek, ezzel párhuzamosan a termelői árak folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak. Az építőiparban teljesítő vállalkozások szerint a probléma orvoslására a megoldást a tisztességes hitelezési konstrukciók és az önerő csökkentése jelentené. Azt, hogy mire számíthatnak a társaságok a jövőben nehéz megjósolni, de az már bizonyos, hogy a gazdaság fellendülése jelentősen függ az ágazat teljesítményétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.