Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Április 26. 07:33, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Továbbra is belső piacot veszít a tejágazat

Továbbra is belső piacot veszít a tejágazat

Az olcsó importáru miatt továbbra is belső piacot veszít a hazai tejágazat. Az egyik feldolgozó vezetője szerint a piacnyitás lényegesen nagyobb gondot okoz a gazdasági válság okozta, vélhetően átmeneti fogyasztáscsökkenésnél. A 17. H

Az idei kiállítás díszvendége Horvátország, de lengyel, német, francia és székelyföldi szakemberek is érkeztek.


A kiállítás legfontosabb célja, hogy megmutassuk a közönségnek, hogy a magyar állattenyésztésnek és az agráriumnak van jövője. Azt szeretnénk, ha a fogyasztók jobban megismernék a termékeinket és tudatosan választanák azokat, ezzel segítve a hazai gazdálkodókat - mondta a hírTV-nek a Hód-Mezőgazda Rt. vezérigazgatója, Antal Gábor.


A hazai és a külföldi sertéstartók egyetértettek abban, hogy a magyar élelmiszer minősége kiváló, de előállításuk költséges.

A nyugati országokban jelenleg túltermelés van. Ezzel ellentétben Magyarországon a technológia korábban nem olyan magas szinten állt, aminek következtében a kis-, és nagyüzemi állomány is csökkent - mondta Eicher József, a FSE Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Tíz éve még 1 millió szarvasmarha volt Magyarországon, mára a számuk 200 ezer alá csökkent.


A tejfogyasztás mértéke sem emelkedett, főképp a gazdasági válság óta érezzük a stagnálását, illetve csökkenését. Az elmúlt öt évben nagy mennyiségű tej áramlik be a környező EU-s országokból, ami nagy problémát okoz a magyar ágazatnak - nyilatkozta a hírTV-nek Mélykúti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója.

A három nap alatt a fajtabemutatókat, lovastornát, díjugrató versenyt, tenyészállat felvezetést vagy éppen a birkanyírást tízezrek kísérték figyelemmel.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára