Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 26. 07:33, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Továbbra is belső piacot veszít a tejágazat

Továbbra is belső piacot veszít a tejágazat

Az olcsó importáru miatt továbbra is belső piacot veszít a hazai tejágazat. Az egyik feldolgozó vezetője szerint a piacnyitás lényegesen nagyobb gondot okoz a gazdasági válság okozta, vélhetően átmeneti fogyasztáscsökkenésnél. A 17. H

Az idei kiállítás díszvendége Horvátország, de lengyel, német, francia és székelyföldi szakemberek is érkeztek.


A kiállítás legfontosabb célja, hogy megmutassuk a közönségnek, hogy a magyar állattenyésztésnek és az agráriumnak van jövője. Azt szeretnénk, ha a fogyasztók jobban megismernék a termékeinket és tudatosan választanák azokat, ezzel segítve a hazai gazdálkodókat - mondta a hírTV-nek a Hód-Mezőgazda Rt. vezérigazgatója, Antal Gábor.


A hazai és a külföldi sertéstartók egyetértettek abban, hogy a magyar élelmiszer minősége kiváló, de előállításuk költséges.

A nyugati országokban jelenleg túltermelés van. Ezzel ellentétben Magyarországon a technológia korábban nem olyan magas szinten állt, aminek következtében a kis-, és nagyüzemi állomány is csökkent - mondta Eicher József, a FSE Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Tíz éve még 1 millió szarvasmarha volt Magyarországon, mára a számuk 200 ezer alá csökkent.


A tejfogyasztás mértéke sem emelkedett, főképp a gazdasági válság óta érezzük a stagnálását, illetve csökkenését. Az elmúlt öt évben nagy mennyiségű tej áramlik be a környező EU-s országokból, ami nagy problémát okoz a magyar ágazatnak - nyilatkozta a hírTV-nek Mélykúti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója.

A három nap alatt a fajtabemutatókat, lovastornát, díjugrató versenyt, tenyészállat felvezetést vagy éppen a birkanyírást tízezrek kísérték figyelemmel.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket