Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 04. 13:32, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Továbbra is mélyrepülésben az autópiac

Továbbra is mélyrepülésben az autópiac

Várhatóan folytatódik a mélyrepülés az új autók piacán az idei év első felében is. Körülbelül 20 ezer új személygépkocsi és kishaszonjármű forgalomba helyezése várható Magyarországon júliusig – derül ki a GfK Hungária szerda

A felmérések szerint a fogyasztók még nem szívesen fektetnek ugyanis pénzt egy új autó megvásárlásába, így a fogyasztói bizalom visszatérésének hiányában az év derekáig biztosan nem jön el a régóta várt fellendülés.

Az elmúlt évek újautó-eladási statisztikáiból és a társadalmi-gazdasági környezet adatainak elemzéséből kiderül, hogy 2010 első félévében várhatóan 20 ezer új gépjárművet adhatnak majd el az autószalonokban itthon. Valószínűleg ezúttal is lesznek erősebb hónapok, amikor a holtszezonnak számító januárhoz képest akár kétszeres mennyiségű autót is értékesítenek majd, de az elemzők szerint az első fél évben akár kétharmadával is csökkenhetne az eladások száma tavalyhoz képest.

A válság előtti években 200 ezer darab fölött volt az éves értékesítés, viszont 2009-ben ez már jócskán 100 ezer darab alatt maradt. A piackutatók első félévre vonatkozó előrejelzése alapján növekedésre továbbra sincs kilátás, sőt, ha a második félévben be is következik a kereskedők által várt fellendülés, az éves értékesítési eredmények bizonyosan a tavalyiak alatt maradnak - írják a GfK előrejelzésében.

A legnagyobb veszteség várhatóan a piac legbővebb szegmensét, az alsó-közép kategóriát éri majd, míg legkevésbé a drágább járművek forgalma érezheti meg a visszaesést. Az alsó-közép kategóriában akár 70 százalék fölötti, a drágább járművek esetében pedig 50 százalék alatti csökkenés valószínűsíthető.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.