Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Június 17. 20:59, péntek | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Trafóházat is lefoglalt a NAV

Trafóházat is lefoglalt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy gazdálkodó EKÁER ellenőrzésekor több mint hétmilliós adótartozást derítettek fel.

Fedezetül lefoglalták a vállalkozás gépjárművét és trafóházát, melynek hatására a cég először fizetési halasztást kért, majd rendezte többmilliós tartozását.

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai Sopron közelében EKÁER ellenőrzésre megállítottak egy Volkswagen kisteherautót. Kiderült, hogy a jármű tulajdonosa – egy műanyag-feldolgozó cég –, több mint hétmilliós adótartozást halmozott fel. A tartozás fedezetéül a pénzügyőrök először a helyszínen lefoglalták a kisteherautót, amelyet továbbra is használhatott, de el nem adhatott a társaság.

A másfél millió forintra becsült jármű azonban nem fedezte a cég hátralékát, ezért a NAV végrehajtói a társaság székhelyén is vizsgálatot tartottak. Az üzemvezető elmondta, hogy a cég bérelt, lízingelt gépekkel végzi tevékenységét, azonban az épület áramellátását biztosító trafóház a társaság tulajdona. A NAV munkatársai lefoglalták a trafóházat, melynek becsült értékét húszmillió forintban állapították meg. A kisteherautóval együtt ez már fedezetet nyújtott a cég tartozására.

A társaság a lefoglalást követően egy hónap fizetési halasztást kért a NAV-tól, majd rövid időn belül megfizette több mint 7 millió forintos tartozását, így a trafóház és a gépjármű lefoglalását a NAV feloldotta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.

2024. Augusztus 01. 08:10, csütörtök | Helyi

Felpöröghet az albérletpiac Győrben is

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével magasabb fordulatszámra kapcsolhat az albérletpiac.

2024. Augusztus 01. 07:13, csütörtök | Helyi

Nagyon megbüntette a hatóság a hulladékégetőt

A legutóbbi tűz miatt tett bejelentést a városrész önkormányzati képviselője a kormányhivatalnál, a hatóság döntését pedig nyilvánosságra hozta.

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.