Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. November 24. 07:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Trotter-triplákkal fantasztikus szolnoki siker

Trotter-triplákkal fantasztikus szolnoki siker

A Szolnoki Olaj hazai pályán a 35 pontig jutó amerikai Obie Trotter vezérletével 86–82-re győzött az Eurochallenge-kupa csoportkörének 2. fordulójában az orosz Nyizsnij Novgorod ellen.

A Szolnoki Olaj a múlt héten Szentpéterváron vereséggel kezdte az Eurochallenge-kupa csoportkörét. Pór Péter csapata ma, hazai közönség előtt a szintén vereséggel kezdő, ugyancsak orosz Nyizsnij Novgorod ellen folytatta szereplését a harmadik számú európai kupasorozatban.

Az első negyedben több látványos hazai megmozdulásnak tapsolhatott a szokásához hűen ezúttal is nagyon lelkes, kiváló hangulatot teremtő szolnoki publikum. Báder Márton egy szép blokkal, egy jó betöréssel, a Nyizsnij Novgorod pedig egy szemfüles labdaszerzéssel és egy triplával tette le a névjegyét az első negyedben. A hazaiak bátor támadójátéka azt eredményezte, hogy szoros volt az első negyed, de mivel védekezésben nem működött annyira olajozottan a szolnoki csapat, így tíz perc után 26–20-ra az oroszok vezettek.

A vendégeknél a meccs elejétől kezdődően – a várakozásoknak megfelelően – az Eb-ezüstérmes és vb-negyedik szerb Ivan Paunics és a fehérorosz Valiantszin Jurcsik bizonyult vezéregyéniségnek.

A második negyedben a vendégek továbbra is a palánk alatti játékot erőltették (igaz, dobtak azért három triplát is), egy ideig sikerrel, hiszen nyolc ponttal is vezettek már. A negyed hajrájában azonban fordulat következett be, köszönhetően többek között Fodor Márton rövid idő alatt szerzett öt pontjának, na meg a hazai tripláknak. Fodoron kívül Trotter és Ivory Clark is betalált kintről. Két játékrészt követően 41–41-es döntetlent mutatott az eredményjelző. Hozzá kell tennünk: amennyiben a játékvezetők nem néznek el csúnyán egy-két vendégfaultot, akkor akár vezethetett is volna Szolnok a nagyszünetben.

A harmadik negyed elején Trotter „megőrült": dobott három triplát, bemutatott a levegőben egy szenzációs szerelést, és az ő vezérletével produkált 10–2-es szériát az Olaj, amivel 51–43-ra meglépett. És, amikor a vendégek hosszú idő után ismét betaláltak, jött az újabb (sorozatban a negyedik) Trotter-tripla, amivel a meccsen először kilenc ponttal, 54–45-re vezettek a hazaiak, később pedig már 15 pont is volt a két csapat között.

Pór Péternek az okozhatott egyedül fejfájást, hogy Trotter három, Clark pedig négy személyi hibánál járt. Az viszont örömteli volt, hogy a kispadról beszálló Vesztergom Péter sokat hozzátett a Szolnok játékához, neki és a negyed hajrájában triplát szerző Fodornak is köszönhetően az utolsó tíz perc előtt 67–55-re vezetett a magyar csapat.

Az utolsó negyedben megkezdték a felzárkózást az oroszok, 69–66-ra is feljöttek, ám ezután Báder Márton és Horváth Ákos is dobott egy-egy duplát, majd megérkezett a hetedik és a nyolcadik Trotter-tripla is.

A hajrában még akadt egy kis probléma a támadást jelző órával, amit a vendégek addig reklamáltak, amíg kaptak egy technikait, ami után Trotter dobott két büntetőt, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés, a Szolnok a végére kissé talán elfáradt, de 86–82-re így is győzni tudott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,