Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2015. Május 11. 14:47, hétfő | Helyi
Forrás: Police.hu

Trükkös tolvajok a határátkelőnél

Trükkös tolvajok a határátkelőnél

A hegyeshalmi parkolóban kiszúrták a házaspár autójának gumiját és a kerékcsere alatt észrevétlenül ellopták az utastérben őrizetlenül hagyott női táskát.

A békési házaspár svájci forgalmi rendszámú BMW gépkocsijával 2015. május 8-án 21 óra 45 perckor lépte át az osztrák-magyar határt. Hegyeshalomban, a határátkelőhely előtti parkolóban megálltak autópálya matricát vásárolni, majd Budapest felé indultak tovább. Néhány kilométer után a gépkocsi műszerfalán a lámpa jelezte, hogy az egyik kerékből elment a légnyomás. Az autó hátsó kereke teljesen lapos volt, azt feltehetően a parkolóban, késsel szúrták ki. A kerékcsere alatt a gépkocsi ajtaját a sértettek nyitva hagyták és az első ülésen lévő női táskát a trükkös tolvajok észrevétlenül elvitték.

A házaspár a lopást nem észlelte és a bűncselekménnyel összefüggő gyanús körülményt sem tapasztaltak. A feltételezett elkövetők személyére, illetve gépkocsijuk típusára a rendőröknek információt adni nem tudtak. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytatja a nyomozást.

Az idegenforgalom szempontjából kiemelt főútvonalakon, autópályákon a trükkös lopásokat jellemzően külföldi elkövetők külföldiek sérelmére követik el. A trükkös tolvajok a kiszemelt áldozat autójának kerekét megszúrják, s amikor az megállásra kényszerül, a járműtől távolabb, a sötétben megállva, gyalogosan lopóznak a gépkocsihoz.

- kiszálláskor az indítókulcsot vegyék ki a gyújtáskapcsolóból és az ajtókat zárják le.
az utastérben nem ajánlatos értéket hagyni, ha többen utaznak, valaki maradjon a kocsiban, illetve annak közvetlen közelében.

- legyenek óvatosak az olyan hirtelen felbukkanó idegenekkel szemben, akik túlzottan segítőkésznek mutatkoznak.

-az utazás során a pénzt és iratokat testközelben, a ruházat belső zsebében vagy a csomagtartóban célszerű tartani.

Címkék: határ, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.