Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 02. 06:42, szombat | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Tucatnyian sérültek meg petárdától

Tucatnyian sérültek meg petárdától

Több mint egy tucatnyi ember sérült meg az országban a szilveszteri petárdázás közben. Halálos baleset nem volt, de két embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A mentőket a fővárosban több mint hétszázszor, országszerte

Budapesten és Pest megyében 10 könnyebb és egy súlyosabb petárdabaleset történt csütörtök estétől péntek hajnalig.

Az ország többi részén csupán 3-4 hasonló eset történt, ezek közül egy volt súlyos: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkeresztúron egy 28 éves férfi kezében tűzijáték robbant fel. Kórházba szállították, súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett, egy ujjpercét amputálni kellett. A baleset egy szórakozóhelyen történt.

Már reggel nyolc óra volt, amikor Budaörsön egy férfi kezében robbant fel egy petárda, őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A fővárosban több mint hétszázszor, országszerte pedig több mint háromezerszer riasztották a mentőket szilveszter éjjel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Hozzátette: a legtöbbször részeg emberekhez riasztották őket, rajtuk kellett segíteni. Több közlekedési baleset is történt az éjjel, és mint minden évben, idén is voltak petárdabalesetek. Olyan eset is előfordult, hogy egy petárdarobbanástól megriadt kutya harapott meg valakit.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.

2024. Július 11. 08:01, csütörtök | Kék hírek

Szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki disznóölés után a feleségébe döfte a csontozókést

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után megszúrta feleségét a csontozókéssel