Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2020. Április 12. 18:01, vasárnap | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tudattalanul is megtaláljuk a technikákat, amelyektől jobban leszünk

Tudattalanul is megtaláljuk a technikákat, amelyektől jobban leszünk

Az ember eredendően alkalmazkodásra képes, és képes tudattalanul is megtalálni azokat a technikákat, amelyektől jobban lesz - mondta Knapek Éva klinikai szakpszichológus az M1 vasárnap reggeli műsorában.

A szakértő elmondta: olyan élethelyzetbe kerültünk, amire nincsenek mintáink, de az ember eredendően alkalmazkodásra képes, és vannak különböző technikák arra, hogy jobban tudjon alkalmazkodni.

Példaként említette, hogy mivel "kollektív trauma" ért minket, mozgósíthatjuk közösségünket, társaságunkat, mert a beszélgetések révén sokkal könnyebb átvészelni a nehézségeket.

Egy lehetséges módszer az is, ha a képzeletet hívjuk segítségül, és elképzeljük magunkat egy kellemes, biztonságos helyre, ami átsegít a stresszes időszakon - tette hozzá. További lehetséges módszernek javasolta a "dobozolást": ha elképzeljük azokat a dolgokat, amelyeken nem tudunk változtatni, és betesszük azokat egy képzeletbeli dobozba, és eltesszük a polcra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón