Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Április 25. 14:41, vasárnap | Bulvár
Forrás: Story Online

"Tudni kell kussolni" Markos György most éppen ezt teszi

"Tudni kell kussolni" Markos György most éppen ezt teszi

Markos György és Nádas György jól összeszokott páros, jó ideje a szakmában vannak, pontosan 44 éve kezdték a pályát. Markos szerint azonban mára nemcsak a világ, hanem a humor is megváltozott, így színpadon már nem nagyon látni őket.

"Tudni kell kussolni, 44 éve kezdtük. Azóta sok minden változott. Megváltozott az irány, máson nevettünk a '80-as években és máson nevetünk most" - kezdte Markos György, aki a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén elmondta: egyáltalán nincs baja a mai stand up-os előadókkal, de visszaemlékezett arra, hogy akkoriban, mikor ők kezdték a pályát, számos kötöttségnek kellett eleget tenniük: ha tiltott témáról beszéltek, vagy káromkodó szavakat ejtettek ki a szájukon, keményen kellett érte fizetniük.


Persze a Markos-Nádas-Boncz hármas a tiltás ellenére olykor-olykor megszegte a szabályokat: bármennyire is igyekeztek, nem tudták megállni nevetés nélkül és ekkor is nyúlhattak a zsebükbe.


A '82-es Humorfesztiválon utolsóként léptek színpadra, de elsőként távoztak.

 


"Kezdő színészként mindig azt mondtam, hogy én nem állok ki elsőként a színpadra, mert mindig az első töri a falat az utána következőknek. Aztán az apám azt mondta: nem az a lényeg, hogy ki az első, hanem az, hogy hogy adja elő. '82-ben utolsóként léptünk fel a Humorfesztiválon, és meg is nyertük. Emlékszem, 49 fokos meleg teremben voltunk, Boncz Géza volt a súgó. Egymást szórakoztattuk, mindig meg tudtuk egymást röhögtetni és a közönség is partner volt benne. Marton Frigyes nem sok emberen tudott röhögni, de Gézán vagy rajtunk igen" - tette hozzá a humorista, majd folytatta:


"Valamikor én is celeb akartam lenni, de aztán ember lettem. Azt hiszem, ha egymást kezdenénk minősíteni, az nem lenne jó" - fordította komolyra a szót Markos György, aki a műsorban elárulta: ha már Nádas Györggyel nem is lépnek színpadra, az életben gyakran találkoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.