Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

Különösen így van ez akkor, ha még nem találkoztunk az egyes készülék típusokkal, és laikusként tulajdonképpen mindegyik egyformának tűnik. Különbség pedig akad közöttük bőven, és nem csak a kialakítás módját illetően.

A legnépszerűbb klímatípus kétségtelenül a split klíma, melynek több fajtájával is találkozhatunk a piaci kínálatban. Esetében arról van szó, hogy egy beltéri és egy kültéri egység együttesen gondoskodik a kellemes belső mikroklíma megteremtéséről. Természetesen olyan típusok is elérhetőek, melyek esetében egyetlen külső egységhez több belső csatlakozik.

Az úgynevezett parapet klíma főként a tetőterek esetében bizonyul remek választásnak, ahol függőleges falrész kisebb mértékben áll rendelkezésre. Ez az eszköz hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas, s kényelmesen elhelyezhetjük például az ablak alatt, vagy a mennyezeten. Hasonlóképp a mennyezetbe szerelhető a kazettás klíma, amellyel üzletekben, vagy nagy légtérrel rendelkező irodákban találkozhatunk leginkább. Mivel álmennyezetbe történik beépítése, így alig látható, hatása mégis érezhető.

A leggyakrabban az oldalfali klímára esik a választás, ami esztétikusan mutat a plafon alatt, számos funkciójának köszönhetően pedig egyéni igények szerint alakítható a belső hőmérséklet, a ki-és bekapcsolás. Ha egy helyen szeretne tájékozódni a különféle klíma típusokról, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a klimaszakaruhaz.hu weboldalon. Fontos tisztában lennie azzal, hogy nem csak a klíma típusa alapján célszerű választani, hanem egyéb szempontokat is szem előtt ajánlott tartani. Lássuk, melyek ezek!

A teljesítmény szintén kulcsfontossággal bír. Nem mindegy, mekkora alapterületű helyiséget szeretnénk hűteni vagy fűteni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden négyzetméterre 0,1 kW teljesítmény szükséges. Az alapterületen túl a belmagasság, az ingatlan hőszigetelése és a nyílászárók száma, mérete is lényegesnek számítanak.

A kényelmes használat érdekében a zajszint sem elhanyagolható. A 30 dB alatti készülékek már kifejezetten jónak mondhatóak. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ismert, már bizonyított márkák garantáltan hozzák a tőlük megszokott minőséget. A megfelelő karbantartás és tisztítás mellett évekig szolgálják majd az otthon kényelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense