Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 27. 16:40, hétfő | PR
Forrás: Widex

Tudta Ön, hogy ...

Tudta Ön, hogy ...

… a halláscsökkenés a népesség több mint 10 %-át érinti és ez a jövőben valószínűleg tovább emelkedik majd.

A halláscsökkenések hátterében sokféle ok lehetséges. Ezek közül a presbyacusis vagy más néven időskori nagyothallás a halláscsökkenések legelterjedtebb fajtája és szorosan összekapcsolódik az öregedési folyamattal. Ez nem egyik napról a másikra következik be, hanem fokozatos, akár éveken át tartó folyamat végeredménye. A korral összefüggő halláscsökkenés esetében rendszerint olyan mássalhangzókat, mint az „s” és „c” nem lehet már tisztán hallani és így a beszédértés jelentősen romlik. Természetesen a környezeti zajhatások és egyéb okok miatt halláscsökkenés fiatalabb korban is előfordulhat.

Többféle jel utalhat a hallásveszteségre. Ezek egyike, hogy nehéz megérteni az elhangzottakat olyankor, ha több ember beszél egyszerre, vagy háttérzaj mellett. A másik figyelmeztető jel, ha úgy érezzük, hogy mások nem tisztán, motyogva beszélnek. Előfordulhat, hogy bizonyos hangokat csak nagyon nehezen veszünk észre / pl.: telefoncsörgés, madárcsicsergés /, vagy egyáltalán nem is halljuk meg azokat.

A probléma az, hogy miután tapasztaltuk az ilyen irányú nehézségeket, gyakran nagyon sokáig várunk mielőtt megtesszük az első lépést a panaszok megoldására. Észrevenni azt, hogy elkezd romlani a hallásunk - elfogadni és másoknak is bevallani azt - nagyon sokunk számára igazán nehéz feladat. Tudnunk kell azonban, hogy a hallás az egyik legfontosabb érzékszervünk és hiánya hosszabb távon szorongáshoz, depresszióhoz, a társadalomtól való elszigetelődéshez vezethet.

Amikor szembesülünk a hallásveszteséggel a legrosszabb dolog, hogy nem veszünk róla tudomást és belenyugszunk a vele együtt járó szegényesebb életminőségbe.

Az Audiofon üzlethálózat célja, hogy segítsen Önnek megtalálni a legjobb megoldást panaszaira. Cégünk csúcsminőségű dán Widex hallókészülékeket és egyéb hallást segítő kiegészítőket forgalmaz az ország számos pontján. Az ügyfelek kiszolgálása barátságos környezetben, jól felkészült szakorvosok és audiológusok közreműködésével történik.

Szeretettel várjuk Önt egy ingyenes hallásvizsgálatra és szaktanácsadásra. Továbbá próbálja ki és tesztelje két hétig otthonában a kiválasztott hallókészüléket, hogy megtapasztalja a vele járó előnyöket.

Az Önhöz legközelebbi Audiofon üzlet: 9027 Győr, Nagysándor József u 30. Tel.: 06(96) 524-480. Audiológus: Varga Márta

email: widex@widex.hu
honlap: www.widex.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.