Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2010. Március 10. 07:01, szerda | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Tudta az egyetemista, mire készül

Tudta az egyetemista, mire készül

Tisztában kellett legyen tettének következményeivel az a budapesti egyetemista, aki tömeggyilkosságot tervezgetett internetes naplójában. Ezt állapította meg az elmeorvosi vizsgálat. A szakértő szerint a fiatalember személyiségzavaros, de e

Versben tervezett tömeggyilkosságot, de nem beszámíthatatlan. Internetes naplójában másfél éve írogatott terveiről. A rendőrök egy hónapja fogták el a 22 éves budapesti egyetemistát.

„A szakértő megállapította, hogy mind a cselekmény elkövetésének időpontjában, mind a vizsgálat időpontjában egyfajta személyiségzavar áll nála fenn, és tény az is, hogy ez a szakértői vizsgálat megállapította azt is, hogy a személyiségzavar sem nem korlátozza, sem nem zárta ki az ő beszámítási képességét a cselekmény felismerésére" - mondta Babkó Norbert, ügyvéd.

Vagyis az előzetes letartóztatásban lévő fiú eszerint teljes mértékben felelősségre vonható. Akár hét és féléves börtönt is kaphatna, mert 22 embert akart lemészárolni. Ügyvédje azt mondta, új szakértői véleményt kérnek, mert szerintük nem volt teljeskörű a vizsgálat, több dokumentum nem jutott el a szakértőhöz a vizsgálatig. A személyiségzavart egyébként már korábban is megállapították nála.

„A személyiségzavarról tudni kell, hogy az nem egy betegségjellegű elváltozás, hanem az élet során kialakult súlyos személyiségfejlődési zavar, ami mondjuk a bűnelkövetőknél, akik pszichiátriai vizsgálatra kerülnek, azok jelentős százalékánál egyébként kimutatható" - mondta el Dr. Magyar Iván, pszichiáter.

A független pszichiáter szerint a személyiségzavar a büntető törvénykönyvben a beszámíthatóságot korlátozó, vagy kizáró tényezők között szerepel, de nyilvánvalóan kisebb súlya van, mint például a skizofréniának, vagy más elmebetegségnek. Ha az egyetemistát beszámíthatatlannak ítélnék, az enyhítő körülmény lehetne, és ha elítélnék, akkor ez csökkentené a büntetését.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.

2022. Július 02. 11:06, szombat | Kék hírek

Kuruzslás és csalás miatt rendelték el egy férfi letartóztatását Pécsen

Kuruzslás és jelentős kárt okozó csalás miatt rendelte el a Pécsi Járásbíróság pénteken annak a férfinak a letartóztatását, aki magát több esetben nőgyógyásznak adta ki,

2022. Július 02. 08:01, szombat | Kék hírek

Korrupcióval gyanúsítanak egy műszaki vizsgabiztost

Korrupció gyanújával őrizetbe vettek egy műszaki vizsgabiztost.

2022. Július 01. 12:02, péntek | Kék hírek

A TEK fogta el a drogdíler apa-fia párost - videó

A szabolcsi nyomozók felkérésére a TEK munkatársai fogták el a gyanúsítottakat.