Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

A játékos erőpróbán bárki részt vehet, aki érvényes, azonosítható, kitöltött nevezési lappal rendelkezik, és betartja a játékszabályokat.

A játékba a játék ideje alatt a kijelölt pecsételő helyeken lehet benevezni (ld. 6. pont), egyénileg, családosan (legalább 1 felnőtt és 1 gyermek), vagy 14-18 év között kedvezményesen A 14 év alattiak önállóan nem nevezhetnek, csak szülővel, vagy felnőtt kísérővel családos formában. Nevezési lap – mely étkezési lehetőséget tartalmaz – kapható a játékot megelőző napokban Csesznek község Polgármesteri Hivatalában, valamint a játék ideje alatt a nevezésre kijelölt pecsételő helyeken (ld. 6. pont). Online kedvezményes előnevezés és az aktuális nevezési díj megtalálható ITT.

A távot gyalogosan, vagy bármilyen nem motorizált eszközzel, pl. kerékpárral, lóháton, kutyát sétáltatva, stb. kell megtenni, tetszőleges – a hosszúbiciklis távnál ajánlott – irányban, tetszőleges felosztásban.

A távot a megadott napon 7:00 és 18:00 óra között kell teljesíteni. A pecsételőhelyek 7:00-től 18:00 óráig tartanak nyitva.

A játék helyszíne és a játék útvonalai a Csesznek község körüli jelzett turistautakon illetve a község belterületén zajlik. A távot öt kör-útvonalon lehet teljesíteni. A 15 km-es, ún. “családos” kör elsősorban gyalogosoknak ajánlott. A “sportos” 23 km-es gyalogos kör lóval és kerékpárral is járható, a sziklás ösvény szakaszokat kivéve. A “sportos” 27 km-es kört kerékpárosoknak ajánljuk. A 40 km-es “hosszúgyalog” táv jelzett turistaúton halad, ezt gyakorlott túrázóknak ajánlják. A 70 km-es “hosszúbicikli” távot csak gyakorlott kerékpárosolnak ajánlják.

A fenti útvonalon, a meghatározott pecsételő helyeken, a nevezési lapon található térképre és ellenőrzőszelvényre meg kell szerezni az összes (11 db) pecsétből legalább 6 db-ot, az alábbiak szerint:
1. Csesznek, Falumúzeum 1 db minden körnek kötelező (nevezési hely)
2. Csesznek, Kőmosó-szurdok (erdei) 1 db választható
3. Csesznek, Falusi tekepálya 1 db választható
4. Csesznek, Kisbükk Major 1 db választható
5. Károlyháza (erdei) 1 db választható
6. Hubertus Fogadó Gézaháza 1 db választható
7. Porva-Csesznek vasútállomás 1 db választható
8. Szépalmapuszta, Hotel Szépalma 1 db választható
9. Bakonybél, Bakonyi Erdők Háza 1 db választható (nevezési hely,
csak a hosszúbicikli körnek)
10. Kőris-hegy(erdei) 1 db választható
11. Vinye, vinye.hu büfé 1 db választható (nevezési hely)

A sorsoláson az vehet részt, aki a jelen nevezési lapon – a legalább 6 pecsétet tartalmazó – ellenőrző szelvényét a sorsolás helyszínén (Csesznek, Falumúzeum) vagy a hozzá legközelebb eső pecsételő helyen, 18 óráig leadja. Aki megszerzi a lehetséges összes (11 db) pecsétet, külön sorsoláson is részt vesz. Aki a leadott nevezési lap mellé egy aznapi, Győr-Veszprém vasútvonalra szóló jegyet is mellékel, különdíjat nyerhet.

A játékban mindenki saját felelősségére vesz részt, illetve a játékban résztvevők erkölcsi és anyagi felelősséggel tartoznak az általuk esetlegesen okozott károkért.

A rendezvény egész területén tilos szemetelni, az erdő- és mezőgazdasági területeken kárt okozni, bármilyen élő állatot szabadon engedni. Állattal való részvétel esetén póráz, kötőfék illetve az állat ellenőrizetlen mozgását megakadályozó más eszköz folyamatos használata kötelező. Kutyák esetében a gyorsan felhelyezhető szájkosár megléte ajánlott.

A gyalogos, biciklis résztvevők vegyék figyelembe, hogy aki állatot vezet, annak mindig nehezebb dolga van, ezért találkozáskor nyugodt viselkedéssel, egyértelmű testbeszéddel segítsék elő a balesetmentes továbbhaladást.

PROGRAMOK:
Falusi disznóvágás, Ki tud többet Csesznekről? - vetélkedő, helyi és meghívott néptánc együttesek bemutatója, kézműves bemutatók és foglalkozások: kosárfonás, falusi tekézés, lovagoltatás, rétes kóstolás.

A No Motor fizetőeszköze a Picula, a rendezvény ideje alatt a Főtéren az étkező sátraknál, a lovagoltatásnál, lovaskocsizásnál lehet vele fizetni.
Picula vásárolható a nevezési sátornál tetszés szerinti mennyiségben (400 Ft/db), a nevezési díjban bennefoglaltatik 1 vagy 2 picula, a nevezési kategóriától függően.

A Csesznek No Motor központi helyszínén a Főtéren megtalálod a rétessütő és palacsinta sütő, a sörös/üdítős sátrakat, átellenben, a Falumúzeum udvarán a pecsenyesütő sátrat. Az ételekért a nevezéshez kapott piculákkal tudsz fizetni, és ha nem elég a picula, vásárolhatsz még a nevezési sátornál. Gyomor nem maradhat üresen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 10:11, kedd | Helyi

Nagyon fogynak a hőszivattyúk

Szinte lehetetlen hőszivattyúhoz jutni, akkora az érdeklődés az energiatakarékos berendezések iránt.

2022. Augusztus 09. 09:12, kedd | Helyi

Érdemes figyelni a postaládákat, fontos levél érkezik

Új számlákat kapnak augusztustól az önkormányzati bérlakásban élők Győrben.

2022. Augusztus 09. 08:15, kedd | Helyi

Szabadtéri tüzek és balesetek is adtak munkát a tűzoltóknak: két emberen már nem tudtak segíteni

Csaknem hetvenszer riasztották a múlt héten Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, két ember életét vesztette, írják közleményükben.

2022. Augusztus 09. 07:16, kedd | Helyi

Balhéval végződött az este

Ismerősét késelte meg egy férfi Győr belvárosában.