Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Augusztus 07. 07:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Túl a negyedik kínlódásos sikeren: Siófokon is veretlen maradt a Győri ETO

Túl a negyedik kínlódásos sikeren: Siófokon is veretlen maradt a Győri ETO

Három forduló után az addig hibátlan Győri ETO az egy meccsel kevesebbet játszó Siófok otthonába látogatott, amely egyetlen hazai meccsét a mostani szezonban 2-0-ra megnyerte az Újpest ellen.

Csertői Aurél legénysége az előző idényben Rati Alekszidze góljával 1-0-ra győzni tudott a Balaton-partiak vendégeként, a grúz támadó pedig nosztalgikus kedvében járt - pedig ezúttal a kispadra lett nevezve.

Történt, hogy az addig kiegyenlített összecsapás 15. percében a vendégeknél sérülés miatt le kellett cserélni Simon Andrást, így Csertői úgy döntött, Alekszidzével pótolja a támadó alakzatban keletkezett űrt. Amint a néhány napja 33. születésnapját ünneplő futballista pályára lépett, szinte egy csapásra megváltozott a játék képe - legalábbis egy időre.

Alekszidze a kényszerű beállása után szűk tíz perccel a hazaiak eszébe juttatta, legutóbb miért is volt ő a mérkőzés egyik legjobbja: miután Nikola Trajkoviccsal kényszerítőzött, hat méterről laposan a Ferencvárostól kölcsönvett Mester Tamás mellett a kapu közepébe gurított. 0-1

Ekkortájt a Győr abszolút fölényben játszott, sok vendégdrukker talán titkon már gálameccset remélt - hiába. A Rába-partiak ugyanis a játékrész végére ráültek az eredményre, szemlátomást úgy tűnt, beérik az (újabb) egygólos sikerrel.

A második negyvenöt perc elejére Csertői azért ismét támadó szellemben küldte pályára övéit, Marko Dinjar kétszer is betalálhatott volna, ám fejesét előbb Mester védte bravúrral, majd tizenkét méterről leadott, sarokba tartó lövése megpattant egy védőn. A kezdeti rohamok azonban hamar alábbhagytak, a győriek ugyan továbbra is fölényben futballoztak, de néhány veszélyesebb beadáson kívül nem sok lehetőséget kellett feljegyezni.

Ifj. Mihalecz István próbálta felrázni övéit cseréivel, de az ETO csapatkapitányának, Szasa Sztevanovicsnak nem sok védést kellett bemutatnia. A Siófok erejéből többre nem futotta, így az eredményre ráülő Győr négy fordulót követően továbbra is hibátlan, sorozatban harmadik 1-0-s sikerét aratta.

Siófok-Győri ETO 0-1 (Alekszidze 26.)

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.