Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2012. Július 05. 14:10, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

"Túl sokat ittál!" - mondja a piszoár

Ittas vezetésről beszélő és arról lebeszélő piszoárokat állítottak csatasorba az Egyesült Államokban, de még csak Michigan államban.

A piszoárok nem a vizelet laboratóriumi gyorstesztelése alapján szúrják ki a részegeket, hanem sehogy. Mindenkit figyelmeztetnek, válogatás nélkül, de nem papagáj módjára. Csak akkor szólalnak meg, ha mozgásérzékelőjük révén észlelik, hogy vendégük érkezett.
"Hé, figyelj csak! Igen, én szóltam hozzád. Nem ittál egy kicsivel többet a kelleténél? Ha igen, tégy meg magadnak és mindenki másnak egy szívességet: hívj taxit! Jut eszembe, ne felejts el kezet mosni!" - hangzik a piszoár gondoskodó monológja.
Az újítás e héttől kezdve lepi meg a michigani ivók vendégeit. Kezdeményezőinek szemére vetették - férfiak -, hogy a női vécék mentesülnek a találmánytól, mire azt a választ kapták a hatóságtól, hogy a statisztikák alapján az ittas vezetés "férfias dolog": háromszor gyakoribb a körükben - adta hírül a brit Metro újság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.