Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 09. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Neckermann Utazási Iroda

Tunézia, a „fátylak országa”

Tunézia, a „fátylak országa”

Tunézia, a „fátylak országa”, Magyarországtól alig 2 órányira, de mégis egy távoli, különös világban, Afrika földjén fekszik. Itt nyújtózik a Szahara végtelen homoktengere, és az ország rendkívül gazdag történelmét idézik a p

A nyugati színvonalú szállodák, kiváló konyha, finomhomokos tengerpart és a szinte mindenütt kristálytiszta tenger jó referencia arra, hogy az itt töltött vakáció felejthetetlen élményekkel gazdagítsa az idelátogatót. Fedezze fel Ön is ezt a sivatagban igazi csodaként létező különös világot, Észak Afrika virágoskertjét.Tunézia sok meglepetéssel várja a földjére utazót. Karthago, Sousse, Monastir, Tunisz, El Jem amfiteátruma, sivatagi szafarik oázisokba és kiszáradt, sós tavakhoz, vagy a berberek barlang lakásai Matmatában, mind különleges és üdítő színfoltjai Tunéziának.

Tunézia minden évszakban ajánlható: sosem fog fázni és unatkozni az odautazó. Tunéziának mediterrán az éghajlata, forró száraz nyárral, és enyhe csapadékos téllel, havazás a hegyekben is csak ritkán fordul elő. Az ország legmagasabb pontja a Jebel Chambi, ami 1544 méter magasan található.

Minél délebbre megyünk, annál forróbbá és szárazabbá válik az időjárás. A szaharai területeken olykor évekig nem hullik csapadék. Kedvelt sportunkat itt, a kellemes időjárásnak köszönhetően, bármelyik évszakban űzhetjük. Vitorlázás, szörf, búvárkodás, golf, sivatagi túrák, megpihenés az oázisokban mind-mind élvezetesek lehetnek, akár októbertől májusig is, amikor az átlaghőmérséklet 12-28 fok között van.

A déli országrészben fekvő Djerba-szigetén akár szilveszterkor is hódolhatunk a tengerben fürdés örömeinek.

Tunézia nemzeti étele a kuszkusz, gőz felett főtt búzadara paradicsommártással összekeverve, zöldséggel, bárány, baromfi- vagy halhússal tálalva. Tipikus előételnek számít a brik, tonhallal, tojással, darált hússal és zöldséggel töltött, leveles tésztából készült húsos táska. A tunéziai konyha elválaszthatatlan részét képezik a különböző halfajták és tengeri élőlények. A tunéziai édességek többsége nagyon édes, mivel mézből, datolyapüréből és mogyoróból készülnek. Igen finomak a marcipánból készített édességek. A legkedveltebb italok közé tartoznak a különböző fehér-, rosé- és vörösborfajták. Feltétlenül meg kell kóstolni a Thibarine datolyalikőrt és a Boukha fügepálinkát, valamint a tunéziai Celtia sört.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.