Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Június 25. 14:49, péntek | Bulvár
Forrás: InfoGyőr

Tupac Shakur és R.E.M. - hivatalosan is nemzeti kinccsé nyilvánították őket

Tupac Shakur és R.E.M. - hivatalosan is nemzeti kinccsé nyilvánították őket

Tupac Shakur Dear Mama című száma, valamint az R.E.M együttes Radio Free Europe című dala hivatalosan is nemzeti kincs lett az Egyesült Államokban, a két dal bekerül a kulturális szempontból meghatározó felvételek gyűjteményébe.

Huszonöt dalt vettek fel az archívumba, ahol azokat a számokat tárolják, amiket a kormány illetékesei szerint fontos megőrizni a jövő nemzedékeinek. Eddig összesen háromszáz felvétel található a gyűjteményben. Az archívumot gondozó bizottság választása állítólag azért esett az 1996-ban elhunyt rapper számára, mert saját édesanyján kívül azon nők előtt tiszteleg, akik megpróbálják összetartani a családot folyamatosan harcolva a függőséggel, a szegénységgel és a társadalom közönyével.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült