Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Június 10. 14:07, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Tuti tippek a szúnyogok ellen

Tuti tippek a szúnyogok ellen

Bár már elkezdték irtani a vérszívókat a megyében, sajnos a kifejlett szúnyogokat nehezen lehet megállítani. Az elmúlt hetek esős időjárása, illetve a gyors felmelegedés egyszerre kedvezett nekik, ami naplemente után érezhető is a városban sétálva, nem beszélve a vízpartokról. Összegyűjtöttünk tippeket, amelyek jó eséllyel elűzik a szúnyogokat, vagy nem.

1. Ugrálj! Nem csak, hogy elriasztod a szúnyogokat, de még az alakoddal is jót teszel. 30 perc szúnyogűzéstől 340 kalória ég el.

2. Az erőszak nem megoldás, kezeld higgadtan a dolgot. Mielőtt rögtön rátámadnál a vérszívóra, ülj le vele és beszéljétek meg egy sör mellett a dolgokat, biztosan van megoldás!

3. Nehezen ismerkedsz? Vigyél magaddal szúnyogirtó sprayt, kezd el használni látványosan, hidd, el pár-perc alatt te leszel a legjobb arc a környéken. Látod, már nem is olyan szörnyűek ezek a szúnyogok.

4. A szúnyogok nem tudnak átcsípni a páncélon, ezért ajánlott ez a viselet.

5. Állítólag a géneken múlik, hogy kit szeretnek a szúnyogok. Szóval ne a vérszívókra legyél mérges, hanem a felmenőidre.

Sajnos akármennyire is törekedtünk, igazán hatásos módszer nincsen a szúnyogok ellen. Lehet próbálkozni spray-vel, füstölgőkkel, fáklyával, és különböző növényekkel, de az utcára teljes megoldás nincsen. Kitartást és jó csapkodást!

Címkék: szúnyog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.