Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

Április 18-án helyismereti és szituációs gyakorlaton vettek részt a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a Pannonhalmi Főapátságban.

A feltevés szerint a mosodában az egyik mosógép működés közben meghibásodott, aminek következtében kigyulladt, ezért az egész mosodai részleg megtelt füsttel. Öten dolgoztak a mosodában a tűz keletkezésekor, közülük négyen biztonságban kijutottak, azonban egy dolgozó bent rekedt, vélhetően pánikba esett és a sűrű füst miatt nem tudott kijönni. Az egységek eloltották a tüzet, felkutatták a sérültet, hordágyra rögzítették és kivitték az épületből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik a győri kórházba szállították füstmérgezés gyanújával.

Az ilyen gyakorlatok célja, hogy az állomány gyakorolja az életmentést, a légzőkészülékben történő munkavégzést és hogy megismerje a működési területén lévő létesítmények sajátosságait, hogy egy esetleges tűzeset bekövetkezése során minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak beavatkozni.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 07:15, szerda | Helyi

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Az allergiások számára közölt adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.