Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

Április 18-án helyismereti és szituációs gyakorlaton vettek részt a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a Pannonhalmi Főapátságban.

A feltevés szerint a mosodában az egyik mosógép működés közben meghibásodott, aminek következtében kigyulladt, ezért az egész mosodai részleg megtelt füsttel. Öten dolgoztak a mosodában a tűz keletkezésekor, közülük négyen biztonságban kijutottak, azonban egy dolgozó bent rekedt, vélhetően pánikba esett és a sűrű füst miatt nem tudott kijönni. Az egységek eloltották a tüzet, felkutatták a sérültet, hordágyra rögzítették és kivitték az épületből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik a győri kórházba szállították füstmérgezés gyanújával.

Az ilyen gyakorlatok célja, hogy az állomány gyakorolja az életmentést, a légzőkészülékben történő munkavégzést és hogy megismerje a működési területén lévő létesítmények sajátosságait, hogy egy esetleges tűzeset bekövetkezése során minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak beavatkozni.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?