Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2010. Március 29. 06:35, hétfő | Belföld
Forrás: Hír TV

Tűz Gyurcsány villájában

Tűz Gyurcsány villájában

A földszinti medencetér fölé épített faszerkezetes pihenőtérnél lévő, szintén faszerkezetű szauna gyulladt ki Gyurcsány Ferenc II. kerületi családi villájában vasárnap kora este. A tűzoltók kiérkezésekor sűrű fekete füst gomolygo

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc II. kerületi, Szemlőhegy utcai családi villájában a földszinten keletkezett a tűz. A földszinti medencetérben a medence fölé egy faszerkezetű szauna és pihenőrész van, ebben a szaunában csaptak fel a lángok egy körülbelül 25 négyzetméteres területen.

 

A kiérkező tűzoltók azt tapasztalták, hogy sűrű fekete füst gomolyog ki az épület ajtaján és ablakain, ezért felkészültek az életmentésre is. A házból a végleges adatok szerint hét embert mentettek ki, hármukat az erkélyről, létrával. A többieket az épületből kísérték ki. Egy 20 éves fiatalember vérében a megengedett határértéknél magasabb szén-monoxid-koncentrációt mértek, ezért a helyszínen oxigénterápiában részesítették, és mire a mentők kiértek, már annyira jól volt, hogy visszautasította a kórházba szállítást, így végül nem lett sérültje az esetnek.

 

Molnár Péter Gyurcsány Ferenc kérésére azt is közölte, hogy a volt miniszterelnök nagyon elégedett volt a tűzoltók munkájával, gyorsan, szakszerűen dolgoztak. Gyurcsány Ferenc azt is tudatta, hogy a ház biztosítva volt, a kárfelmérés és helyreállítás hétfőn kezdődhet el. A család egyébként az éjszakát nem tölti otthon, rokonoknál, ismerősöknél alszanak.

 

A tűz okát a tűzoltóság a rendőrséggel és a Köztársasági Őrezreddel közösen vizsgálja - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben