Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. December 05. 10:32, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzesetek, műszaki mentések, tizenegy sérült

Tűzesetek, műszaki mentések, tizenegy sérült

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg.

November 28-án hétfőn délelőtt egy kamion és egy tehervonat ütközött Nyúlon, a Vasútsor utcai vasúti átjárónál. A pannonhalmi és a győri hivatásos tűzoltók mellett, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a mobil labort is a helyszínre riasztották. Az ütközés során a mozdonyon tartózkodó egyik ember beszorult a fülkébe, a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, súlyos sérüléseket szenvedett. Rajta kívül még egy ember volt a fülkében, ő azonban saját lábán hagyta el a mozdonyt, könnyebben sérült. A kamion vezetője nem sérült meg a balesetben. A kamion búzát szállított ami szétszóródott, a vonat rakománya között veszélyes anyag - gázolaj és benzin - is volt, a tartályok nem sérültek meg a balesetben. A vasúti szerelvény két kereke leugrott a sínről az ütközés következtében. A tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították a kamiont és a mozdonyt is. A mentés idejére a közúti és a vasúti forgalom is szünetelt a baleset helyszínén.

Kedden délben teherautóval ütközött egy személyautó a 81-es főúton Győr térségében a 80-as kilométernél. A baleset következtében egy ember könnyű sérülést szenvedett, egy villanyoszlop pedig megrongálódott. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, valamint biztosították a területet az áramszolgáltató kiérkezéséig. Az áramszolgáltató kiszakaszolta a sérült villanyoszlopot. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát.

Szerda éjjel a győri hivatásos és a börcsi önkéntes tűzoltókat Abdára a Bécsi utcába riasztották, ahol egy családiház tetőszerkezete és az alatta lévő szigetelés gyulladt meg, mintegy 80 négyzetméteren. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A házban lakó két ember időben elhagyta az épületet, nem sérültek meg, megfigyelésre kórházba szállították őket.

A megerősödött, viharos erejű szél miatt leginkább fakidőlésekhez riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit, de volt ahol óriásplakátot rongált meg a szél. Csütörtök délutántól péntek délelőtt 10 óráig, kilenc ilyen esethez vonultak a tűzoltók. A kapuvári, a soproni, a mosonmagyaróvári, a lébényi és a győri hivatásos tűzoltók mellett a nagycenki és a darnózselii önkéntes tűzoltók is segítettek a károk felszámolásában.

Turistabusszal ütközött egy taxi és egy személyautó Győr belvárosában szombaton reggel. A buszon utazó egyik utaskísérő és a taxi vezetője beszorult a járműbe, őket a győri hivatásos tűzoltók vágták ki, mindketten súlyosan megsérültek. A turistabuszon 46-an utaztak az utaskísérőn kívül még ketten szenvedtek könnyebb sérülést. Mind a négy sérültet kórházba szállította a mentőszolgálat. A baleset során a busz kidöntött egy kandelábert, emiatt a tűzoltók az áramszolgáltatót és a buszon utazók részére egy melegedőbuszt is a helyszínre kért. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Címkék: balesetek, győr, Tűzeset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák