Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Június 11. 16:18, kedd | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Tűzoltónak öltözve iszogatott

Tűzoltónak öltözve iszogatott

Tűzoltósági zubbonyt és zseblámpát lopott Dunaszentpálon egy 37 éves férfi, majd az alpolgármester kontójára a helyi panzióban iszogatott. Később felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra, ahonnan a járőrök leszállították.

Az öttevényi körzeti megbízotthoz fordult segítségért Dunaszentpál polgármestere azzal, hogy az árvízi védekezés során egy ismeretlen, tűzoltósági kabátot viselő férfi nyitott számlát alpolgármesterük nevére a helyi panzióban. Két sör és két fröccs elfogyasztása után felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra, amelyről a járőrök - a bejelentést követő tíz perc elteltével - a Galántai úton szállították le.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves fertődi férfi a dunaszentpáli árvízi védekezésen több napja dolgozó tűzoltó kabátját magára öltve lopta el. Ezt követően a polgármesteri hivatal elől elvett egy akkumulátoros zseblámpát, majd betért a helyi panzióba. Az alpolgármester nevére italt rendelt, majd fizetés nélkül távozott. Csomagját megőrzésre a panzióban hagyta, majd felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra.A járőrök a Galántai úton szállították le férfit a helyközi járatról, majd előállították a Győri Rendőrkapitányságra. Kihallgatása során elmondta, hogy az árvízi védekezésnél használt tűzoltó kabátot és lámpát ő lopta el. A csomagjából polgárőr mellény is előkerült, amelyről a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy azt korábban lopta el.

A rendőrség B. Istvánt őrizetbe vette, ellene közveszély helyszínén elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Győri Rendőrkapitányság kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 09:13, csütörtök | Helyi

Vasárnap játszik az ETO az MTK ellen

Az ETO FC Győr közösségi oldalán olvasható, hogy az eredetileg augusztus 10-ére kiírt találkozót vasárnapra halasztották.

2024. Augusztus 08. 08:10, csütörtök | Helyi

Nébih: ellenőrzött és talált is hiányosságokat a Balatonon

Sok győri nyaral most is Balatonon, így ez a hír fontos lehet.

2024. Augusztus 08. 07:08, csütörtök | Helyi

Tart még a fürdőszezon, de a medencét már kidobták

Hegyekben áll a szemét a szelektív gyűjtő mellett Jancsifaluban hulladékudvarba vagy kukába való hulladékkal. Már kerti medencék is itt végzik.

2024. Augusztus 07. 09:12, szerda | Helyi

Nincs sportorvosi: tizenkét csapat ki sem állt a Keglovich Kupában

Rendkívül népszerű a megyei csapatok körében a Keglovich Kupa, nyáron úgy tűnik, mégis nehézkes a kezdés.