Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 03. 14:30, kedd | Helyi
Forrás: Rába ETO Futsal Club

U19, az NB I előszobája

U19, az NB I előszobája

A Győri ETO Futsal Club 19 éves korosztálya komoly lehetőségek előtt áll.

Mint már a címben is utaltunk rá, ez a korosztály az, ahonnan egy lépéssel felkerülhetnek a legtehetségesebbek az első csapat keretébe. Egy évvel ezelőtt ez Bárdosi Hunornak, Czeglédi Máriónak sikerült, a jelenlegi keretből pedig Balogh Márk és a kapus Németh Tamás tagja az NB I-es csapatnak.

Vingler Zoltán edző-testnevelő keze alatt rengeteg tehetséges fiatal készül, hogy a későbbiek folyamán megmutathassák magukat a felnőtt bajnokságban is. Zobák Csaba, aki az U19 legjobbja lett 2011-ben, már a vezetők szeme előtt van, és ha fejlődése töretlen marad, jövőre követheti társait.

Ez a korosztály első helyen áll a bajnokság nyugati csoportjában, és megvan az esély akár az összetett bajnoki cím megszerzésére is. Komoly keret áll Vingler Zoltán edző rendelkezésére, bár nehézséget okoz, hogy itt még sokan vannak, akik nagypályán is vitézkednek, és ez megosztja a lehetőségeiket. Most jön majd el az ideje annak, amit minden utánpótlás játékosnak el kell döntenie, hogy a nagypálya lesz-e ahol leginkább sikereket érhetnek el, vagy a futsalt kell választani.

Itt már szerepe van a klub által biztosított lehetőségeknek is, hiszen az első csapat elég vonzó lehet a fiatalok számára. Megfelelő alternatívák is szóba jöhetnek, hogy még könnyebb lehessen a választás az ETO-s tehetségeknek. A klub szakmai vezetői, edzői folyamatosan figyelik a fiatalok mérkőzéseit, játékát, így fel tudják mérni kik azok, akik akár szerződést is kaphatnak, és a jövő Lódi Tamásai, Dróth Zoltánjai lehetnek.

Dr. Drucskó Zoltán elnök úr szinte minden nyilatkozatában megerősíti az az ars poeticát, miszerint az utánpótlás a legjobb befektetés, így a szurkolóknak is vonzóbbá lehet tenni a klubot, hiszen a helyi fiataloknak szerethető játékosoknak lehet szurkolni hétről-hétre. A Nemak Kft.-nek köszönhető, hogy ezek a gyerekek színvonalas körülmények között készülhetnek, ugyanolyan feltételek mellett, mint az első csapat játékosai. Meg kell említeni a Lukács iskola támogatását is, ahol Rákóczi Tibor igazgató úr fennhatósága alatt az iskola is minden feltételt biztosít a jó eredmények eléréséhez.

Persze a sok jó mellett sem engedhetik meg maguknak az U19-eseink, hogy hátradőljenek, hanem rengeteg munka és edzés szükséges ahhoz, hogy ne csak az előszobáig jussanak el, hanem erőteljes kopogtatás után bátran belépjenek azon az ajtón, ami az NB I-be vezet.

Molnár Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense