Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Október 09. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Udovicsics volt az Eger végzete

Udovicsics volt az Eger végzete

Remekül helytállt, hatalmasat küzdött, de egygólos vereséget szenvedett az Eger férfi vízilabdacsapata az Euroliga második selejtezőkörének első mérkőzésén Berlinben. A magyar együttest – elsősorban Vanja Udovicsics remek játékának

Magyar bajnoki ezüstérmesként az Eger az Euroliga második selejtezőkörben ismerős riválisok ellen kezdett. Hiszen a házigazda Spandauban – ugyan már kevesebbet, de – játszik a volt egri légiós, Sören Mackeben, és ideigazolt a nyáron Kuncz Tamás; a már francia válogatott Tromler Miklós csapatával, a Marseille-jel pedig szégyenszemre oda-vissza ikszelt a csapat a 2008–2009-es kiírásban, ám az akkori „hóhér”, Frederick Audon azóta sportigazgatónak állt – szerencsére.

Pénteken a legnagyobb csoportrivális, a Mladost Zagreb ellen szállt vízbe Gerendás György csapata. A horvát gárda a nyáron megerősödött, többek közt a világ egyik legjobb játékosának tartott Vanja Udovicsics is a zágrábiakat erősíti már. Később kiderült: ennek bizony nagy jelentősége volt.

Az Eger a mérkőzés elején tartotta a lépést a talán esélyesebb riválisával. Az első negyedben hiába szerzett vezetést a már említett Udovicsics kétszer is az övéinek, előbb Kis Gábor, majd Biros Péter révén egyenlített a magyar csapat, amely a második játékrészre sem esett össze.

Az Eger 3–3 után Biros találatával vette át először a vezetést, a nagyszünetre azonban ismét iksz, 6–6 állt az eredményjelző táblán.

A harmadik negyed végén ismét Udovicsics villant, s a találkozó során először két góllal vezetett a Mladost. Szerencsére Aaron Feltham a szünet előtt szépített, így az utolsó negyednek csak egygólos hátrányban vághattak neki Gerendásék.

Az utolsó szakasz aztán igazi gólparádét hozott – sajnos egyenlő megosztásban. Ez pedig azt jelentette, hogy egy góllal a horvát csapat nyert. A döntő találatot 12–12-es állásnál a „változatosság kedvéért” Udovicsics szerezte…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.