Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2018. Február 13. 19:42, kedd | Belföld

Ügyvédet vetkőztettek a börtönben

Ügyvédet vetkőztettek a börtönben

Ülést tartott a Magyar Kriminológiai Társaság, amelynek témája a magyarországi börtönök és az ügyfeleiket látogató ügyvédek viszonya volt.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, Kadlot Erzsébet a szervezet főtitkára szerint az ügyvédek kapcsolattartását védencükkel ott akadályozza a büntetés-végrehajtási (bv) szervezet, ahol csak tudja.

Már a beléptetés menetét is kifogásolja, mivel több munkaeszközt bevitelét is megtiltják, és sokszor még a cipőjüket is le kell venniük, mondta.

De olyat is látott már, hogy egy ügyvédet gatyára vetkőztettek a beléptetésnél.

Kadlót Erzsébet felszólalt a nagy mennyiségű adminisztráció ellen is, és felháborodását fejezte ki az ügyvédi beszélő körülményeivel kapcsolatban. Az ügyvédnő zsibvásárhoz hasonlította ezeket az eseményeket.

Úgy érzi már nem csak a foglyokra, de az ügyvédekre is kiterjesztették a

"ne csak őrizd, gyűlöld is elvet."

Az ülésen résztvevő másik ügyvéd nem értett egyet Kadlottal, szerinte nem jellemző az ügyvédek szándékos megalázása vagy munkájuk akadályozása.

Czenczer Orsolya bv. őrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense is a rendszer védelmére kelt. Szerinte nehéz a védelemhez való jognak, az intézet biztonságának és a büntetés céljának egyszerre megfelelni.

Elmondta, hallott már ő olyanról, hogy egy ügyvéd a papucsában próbált SIM-kártyát becsempészni.

Forrás: 24.hu

Címkék: ügyvéd, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba