Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Október 08. 07:20, kedd | Külföld

Új ember kerül a Tesco Bank élére

Új ember kerül a Tesco Bank élére

A brit kiskereskedelmi lánc John Kingmant nevezi ki a pénzügyi ágazat élére, aki így a Tesco Bank igazgatóságának nem ügyvezető igazgatója lesz – összegzi a Reuters.

Kingman korábban a pénzügyi válság idején a szigetország bankjait felügyelte. Az új vezető hatósági jóváhagyást követően váltja Graham Pimlottot, aki 2012 februárja óta irányította a Tesco Bankot.

A Tesco Bank nyilatkozata szerint Kingman igazgatói kinevezése a jövő hónaptól érvényes.

A leköszönő elnök üdvözölte Kingmant és méltatta pénzügyi hozzáértését, továbbá kifejtette, hogy minden szükséges változtatást megtesznek annak érdekében, hogy a bank a Tesco ügyfelek széles körét a lehető legjobb módon tudja kiszolgálni.

A pénzintézet múlt hónapban 3,7 milliárd fontnyi jelzálogkölcsön-portfóliót adott el a Lloyds Banking Groupnak, miután idén májusban bejelentette, hogy az erős verseny miatt felfüggeszti a jelzálogkölcsönt nyújtó tevékenységét.

A Tesco múlt héten jelentette be, hogy a cég vezérigazgatója, Dave Lewis – aki 2014 szeptembere óta vezette a vállalatot – várhatóan jövőre távozik a cégtől.

A Tesco Banknál mintegy 4 ezren dolgoznak, központja Edinbourgh-ben található, éves bevétele pedig meghaladja az egymilliárd fontot.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Krizsán Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.