Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Február 18. 08:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Győri Önkormányzat

ÚJ ESZKÖZÖK A VÁROSÜZEMELTETÉSBEN

ÚJ ESZKÖZÖK A VÁROSÜZEMELTETÉSBEN

Új berendezésekkel gyarapodott a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága. A közterületek takarítását segíti két Kärcher MIC 34 típusú többfunkciós gép, melyet a közelmúltban vásárolt a szolgáltató.

Az utóbbi években folyamatosan nőtt a takarítandó terület a városban és ezzel párhuzamosan emelkedtek a minőségi elvárások is – ezért vált szükségessé a munkát segítő két új eszköz beszerzése.

A berendezéseket Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester és Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón mutatta be. Az alpolgármester elmondta: az elmúlt időszakban az önkormányzat több fejlesztésről, gépvásárlásról számolhatott be, hiszen a városvezetés nagy hangsúlyt fektet a közterületi feladatok magas színvonalú ellátására. Győrben a köztisztasággal eddig sem volt probléma, a két új gép azonban hozzájárul a hatékonyabb munkavégzéshez.

Sági Géza elnök-vezérigazgató kifejtette: évek óta örvendetesen fejlődik a város, a beruházások, a szaporodó rendezvények azonban egyre több feladatot rónak a városüzemeltetést végző szolgáltatóra. Az eszközpark folyamatos fejlesztésével biztosítható, hogy továbbra is megfelelő színvonalú legyen a közterületek takarítása, a jelenlegi beruházás is ezt a célt szolgálja.

A megvásárolt gépek úgynevezett eszközhordozók, melyek különböző adapterek felhasználásával több funkció ellátására is alkalmasak, így egész évben használhatóak.

A seprő adapterekkel bővített gép jól használható a belvárosi utak, járdák terek takarítására. A három seprőfej 1-1,5 méter szélességben a jármű alá söpri a szemetet, azt felszippantja és a billenő, könnyen kezelhető tartályba továbbítja.

Télen billenthető hótoló szerelhető a berendezés elejére, hátul pedig sószóró segíti a síkosságmentesítést.

A gép mosó funkciót is képes ellátni, a közterületek, közterületi berendezések (padok, csikktartók, szobrok) tisztítása helyben megoldható.

A kis méretű jármű (szélessége 1 méter, hosszúsága 2,5 méter) fordulékony, csendes üzemű, négy kerék meghajtású, vezetőfülkéje klimatizált, ezért minden évszakban használható. Súlya mindössze 1150 kilogramm, így a közterületi burkolatokat nem rongálja.

A két berendezés bruttó ára az adapterekkel együtt megközelíti a 30 millió forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.